Πιάνουν δουλειά οι εκλομάγειρες…..

KALPES1_2012Πονοκέφαλο στα κομματικά επιτελεία προκαλούν οι λίστες με τις οποίες θα γίνουν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Οι νέες εκλογές -με βάση την εκλογική νομοθεσία- θα γίνουν με λίστα (η τελευταία φορά που έγινε κάτι ανάλογο ήταν το 1985), με τους υποψήφιους να εκλέγονται με ανάλογο τρόπο όπως στο Επικρατείας, δηλαδή ανά σειρά στη λίστα του ψηφοδελτίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχηγοί των κομμάτων δεν είναι υποχρεωμένοι να συμπεριλάβουν στις νέες λίστες υποψήφιους που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου.


Σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμα και στην Ήπειρο, φαίνεται πως η… απογοήτευση που προκάλεσαν τα εκλογικά αποτελέσματα -κυρίως σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – θα αναγκάσουν τους… εκλογομάγειρες να το… ξανασκεφτούν και να προσπαθήσουν αυτή τη φορά να δώσουν το νέο στίγμα με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.
Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ, αφού είναι σίγουρο ότι εκείνοι που δεν εξελέγησαν και θεωρούν ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για να εκλεγούν, αφού τα ποσοστά του κόμματος διαρκώς… συρρικνώνονται, δεν θα δείξουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον, ούτε για την προσέλκυση ή τη συγκράτηση των όποιων προσωπικών τους ψηφοφόρων.
Ούτε στη ΝΔ βέβαια τα πράγματα είναι καλύτερα, αφού τη μάχη της συσπείρωσης αναμένεται να δώσουν οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων, με τους υπόλοιπους περί… άλλων να τυρβάζουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ