ΠΓΝΙ: Διαμαρτυρίες, κατηγορίες, καταγγελίες και το μάρμαρο…το πληρώνει ο ασθενής

NOSOKOMEIO_PANΔιαμαρτυρίες, καταγγελίες, κατηγορίες και χαμένος όπως πάντα ο ασθενής. Αυτή είναι για μία ακόμη φορά η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπως την περιγράφουν και την καταγγέλλουν ασθενείς που χρειάστηκε να επισκεφθούν το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι γιατροί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Το μεσημέρι της Παρασκευής η ένταση ήταν αναπόφευκτη ότι γιατροί του νοσοκομείου ζήτησαν από προσερχόμενους ασθενείς και συνοδούς την κατανόησή τους επειδή δεν μπορούσαν να τους παράσχουν ιατρική φροντίδα.

Χαρακτηριστικό ήταν το φραστικό επεισόδιο ιατρού-συνδικαλιστή με συνοδό ασθενή που αγανακτισμένος φώναζε: «Να κατανοήσουμε τι γιατρέ; Εμείς δεν έχουμε λεφτά ούτε να φάμε, έχουμε πέντε μήνες να πληρωθούμε από τις δουλειές μας και ζητάς να κατανοήσουμε τον αγώνα σας που διεκδικείται τα επιπλέον χρήματα για τον προηγούμενο μήνα; Ενώ τον μισθό σου τον πληρώθηκες κανονικά εσύ γιατρέ. Ξέρεις ότι δανείστηκα τα 10 ευρώ για να πληρώσω το ταξί που μας έφερε εδώ και μου λες να φύγω και να ξανάρθω όταν θα λήξει η επίσχεση;»

Η ένταση ανέβηκε κι άλλο με ασθενείς και συνοδούς να απαξιώνουν ακόμη περισσότερο τους γιατρούς για την κινητοποίησή τους κάνοντας λόγο για «τεμπέληδες» και επαγγελματίες συνδικαλιστές.

Άλλωστε οι πολίτες είναι πλέον ενήμεροι και για τα προγράμματα των εφημεριών καθώς αυτά αναρτώνται σε πίνακες του νοσοκομείου. «Δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ στο πρόγραμμα των εφημεριών υπάρχουν (και συνεπώς πληρώνονται) πέντε ή έξι ιατροί στο συγκεκριμένο τμήμα υπάρχουν μόνο δύο, οι υπόλοιποι είναι άφαντοι» καταγγέλλουν με νόημα.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για συνέχιση των κινητοποιήσεων, πέρα από τις αντιδράσεις των ασθενών προκαλεί και διαμαρτυρίες στον ίδιο το χώρο των γιατρών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στη συνέλευση παρίστατο 28 ιατροί από το σύνολο των 555 που υπηρετούν στο ΠΓΝΙ. Το αποτέλεσμα είναι να διαμορφώνεται πλέον ένα έκρυθμο κλίμα καθώς στοχοποιείται συγκεκριμένη παράταξη η οποία κατηγορείται ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την παρούσα συγκυρία και να δημιουργήσει δυσλειτουργία στο νοσοκομείο εν όψει των εθνικών εκλογών, ενώ δυσφορία υπάρχει και για τις υπόλοιπες παρατάξεις που μένουν αμέτοχοι, χωρίς να παίρνουν την παραμικρή θέση.

Η συνέχιση της επίσχεσης αποφασίστηκε καθώς οι συγκεκριμένοι ιατροί ζητούν να αποζημιωθούν τις εφημερίες Ιανουαρίου 2012 και Φεβρουαρίου 2012 ( τις εφημερίες έως και το Δεκέμβριου του 2011 τις έχουν ήδη πληρωθεί), εδώ και τώρα, χωρίς να περικοπούν οι εφημερίες τους ούτε κατά ένα ευρώ. Να σημειωθεί ότι όλοι οι ιατροί πληρώθηκαν κανονικά την τακτική μισθοδοσία Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου, και μάλιστα χωρίς καμία περικοπή όπως συνέβη με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους καθώς εξαιρούνται του ενιαίου μισθολογίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ