Πετσοκομμένη η βασική ενίσχυση των αγροτών στα Γιάννινα

ktinotrofia

Πετσοκομμένη μέχρι και 10% είναι η βασική ενίσχυση και η ενίσχυση πρασινίσματος για τους αγρότες του Νομού Ιωαννίνων γεγονός που έχει προκαλέσει οργή κι αγανάκτηση.

Την αγανάκτηση αυτή μαζί με την έντονη ανησυχία μεταφέρει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ο Πρόεδρος του Γ.Α.Σ Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών” Χάρης Λιούρης.

«  Η απογοήτευση η οποία επικρατεί στον αγροτικό πληθυσμό του Νομού μας είναι τεράστια και οι αντιδράσεις μεγάλες, δεδομένου του ότι βλέπουν τα ποσά των επιδοτήσεων να είναι μειωμένα και μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι τιμές των προϊόντων (γάλακτος – κρέατος) έχουν κατρακυλήσει σε εξευτελιστικά επίπεδα ενώ αντίθετα το κόστος παραγωγής να έχει αυξηθεί κατακόρυφα και επιπλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες τις πανδημίας.

  Βέβαια το πρόβλημα προέκυψε από τις “αλχημείες” οι οποίες έγιναν με την κατανομή βοσκοτόπων και την ενεργοποίηση δικαιωμάτων από το εθνικό απόθεμα με αποτέλεσμα ο

προϋπολογισμός να μην είναι επαρκής για την κάλυψη των υποχρεώσεων», επισημαίνει στην επιστολή.

Ο Πρόεδρος του ΓΑΣ ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ολοκλήρωση των πληρωμών χωρίς περικοπές δικαιωμάτων καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για κλοπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ