Πετρολούκας, Κ. Μήτσης και Αρετή Κατιμέ στην Πρέβεζα

petroloukas katime

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς, η Αρετή Κετιμέ και ο Κώστας Μήτσης θα συναντηθούν για μία μοναδική μουσική παράσταση στο Κηποθέατρο Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος», την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020.

Οι τρεις καλλιτέχνες συμπράττουν στη σκηνή και παρουσιάζουν τις «Ανάσες στον χρόνο…» επιχειρώντας ένα οδοιπορικό σε γνωστά και άγνωστα μονοπάτια της παράδοσης.

Με διαφορετικές αφετηρίες και ξεχωριστά σημεία γραφής συνδέουν το παρελθόν, το σήμερα και το αύριο με τις «ανάσες» τους. Πλέκουν στίχους, τραγουδούν με λόγια ελληνικά, παίζουν μελωδικές ενορχηστρώσεις και μοιράζουν μυρωδιές, ευωδιές γλυκές από κάθε γωνιά της χώρας μας.

Για πρώτη φορά οι τρεις καλλιτέχνες παρουσιάζουν μουσικοχορευτικά «παντρέματα» από κάθε άκρη του ελληνισμού.

Το μοιρολόι από την Ήπειρο συναντά το ταξίμι της Πόλης, ο καρσιλαμάς της Θράκης, τον μπάλο του Αιγαίου, ενώ οι ανατολίτικοι μουσικοί δρόμοι βρίσκουν τη συνέχειά τους στα μακάμια της Πρέβεζας και του Ζαγορίου και στους μακεδονικούς ήχους σε μία εντυπωσιακή πλοκή.

Μία συναυλία διάρκειας περίπου 2 ωρών, η οποία περιλαμβάνει μερικά από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας.

«Ανάσες στον χρόνο…» με τους Πέτρο Λούκα Χαλκιά, Αρετή Κετιμέ & Κώστα Μήτση

Ημερομηνία: Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020, στις 21.00

Τοποθεσία: Κηποθέατρο Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος»

Εισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη με προσκλήσεις, λόγω covid-19, τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε από τα γραφεία του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου στην Παλαιά Λαϊκή Αγορά της πόλης (Β. Μπάλκου 1) ή τηλεφωνικά στο 2862025325.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ