Πέταξαν το αεροβόλο, τους καταδίωξε και τους συνέλαβε η ΟΠΚΕ

opke

Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθησαν δύο  ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία  – κατά περίπτωση – για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι με μοτοσικλέτες σε περιοχή των Ιωαννίνων, η μία εκ των οποίων έφερε πινακίδα κυκλοφορίας καλυμμένη με μονωτική ταινία, δε σταμάτησαν σε σήμα στάσης αστυνομικών και απέφυγαν τον έλεγχο αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Στην συνέχεια και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι μετέβησαν σε κοντινό κατάστημα τροφίμων, όπου ο ένας από αυτούς εγκατέλειψε ανάμεσα σε πάγκους αεροβόλο πιστόλι, το οποίο περισυλλέχθηκε και κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα.

Στην κατοχή του ιδιοκτήτη του αεροβόλου πιστολιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -333- σφαιρίδια αεροβόλου όπλου, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο έτερος κατηγορούμενος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης μοτοσικλέτας.  

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ