Περνούνε από κόσκινο οι εκπαιδευτικοί

DIDASKALIA

DIDASKALIAΞεκινούν οι διαδικασίες για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, μετά και την πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς, να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου, το οποίο έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, το υπουργείο Παιδείας. Έτσι, αρχίζει η διαδικασία αξιολόγησης και τίθεται πλέον επί τάπητος το κομβικό αυτό ζήτημα.

Το υπουργείο Παιδείας καλεί την Εκπαιδευτική κοινότητα να καταθέσει τις απόψεις της και να συνεισφέρει ενεργά, όπως σημειώνει, απαντώντας στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι ανώνυμη. Σημειώνεται, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι, προκειμένου να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, είναι αναγκαίο να απαντηθούν οι ερωτήσεις στο σύνολό τους. Το ερωτηματολόγιο βρίσκεται αναρτημένο στη διεύθυνση http://evaluation.minedu.gov.gr και συνοδεύεται από σχετικές οδηγίες για τη συμπλήρωση και την αποστολή του.

Η περίοδος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου ξεκινά την Τρίτη, 02.10.2012, ώρα 00.00 και ολοκληρώνεται την Τρίτη 09.10.2012, ώρα 23.59. Όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, με τελικό σκοπό τη βελτίωση και την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αξιοποιεί την εμπειρία των παραγόντων που διαμορφώνουν την εκπαιδευτική πραγματικότητα. Η προσπάθεια αυτή προϋποθέτει την αξιολόγηση τού εκπαιδευτικού έργου, διαδικασία που εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες (Ευρωπαϊκής Ένωσης κτλ). Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει συγκροτηθεί και λειτουργεί Επιτροπή Ειδικών, προκειμένου να διατυπωθούν οι βασικές αρχές και το συγκεκριμένο πλαίσιο για την αξιολόγηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ