Παίρνουν τα λεφτά των παιδικών σταθμών…

PAIDIKOS_STAUMOSΤην σφοδρή αντίδραση του ΟΚΠΑΠΑ προκαλεί η περικοπή σημαντικών κονδυλίων που είχαν διασφαλιστεί μέσω του ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών. Μετά τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και της ΚΕΔΕ για χρηματοδότηση επιπλέον θέσεων βρεφών και νηπίων, μειώθηκε η επιδότηση από περιφερειακές πόλεις και τα κονδύλια μεταφέρθηκαν σε μεγάλα αστικά κέντρα, ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επιδοτηθούν επιπλέον θέσεις στους παιδικούς σταθμούς.

Μέσα από την διαδικασία αυτή ο ΟΚΠΑΠΑ και ο Δήμος Ιωαννιτών έχουν απολέσει περίπου 800 χιλιάδες ευρώ.

Το γεγονός κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία τακτική που λειτουργεί σε βάρος της περιφέρειας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόσληψη 36 εργαζομένων μέσω του ΕΣΠΑ, οι οποίοι θα καλύψουν κενά στους παιδικούς σταθμούς και σε άλλες κοινωνικές δομές, όπως ΚΗΦΗ, «Βοήθεια στο Σπίτι» ενώ για τις 15 θέσεις ορισμένου χρόνου που θα καλυφθούν από ιδίους πόρους η πρόσληψη θα προχωρήσει όταν το επιτρέψει η οικονομική κατάσταση του Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ