Παίρνει μέτρα για την ασφάλεια στα σύνορα

MIARHS_BΤέλος στη δράση κυκλωμάτων που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή επιχειρεί να βάλει η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Δήμο Φιλιατών.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλης Μίαρης δεν στέκεται απλός θεατής στην κατάσταση αλλά αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και αναπτύσσει ολοκληρωμένες δράσεις προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους.

Αυτό που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των αστυνομικών αρχών ήταν τα συνεχόμενα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων.

Η Αστυνομία πιθανολογεί ότι οι δράστες είναι Αλβανικής καταγωγής, είτε εργαζόμενοι εποχιακά στη Σαγιάδα, είτε κάτοικοι γειτονικών περιοχών επί Αλβανικού εδάφους, ενώ υπάρχει η περίπτωση να πρόκειται σε κάποιες από τις περιπτρώσεις, για εκείνους που επιστρέφουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας και πριν εισέλθουν στην Αλβανία, … προχωρούν και σε μια ληστεία.

Μετά τα τελευταία γεγονότα, η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Βασίλη Μίαρη, πρόκειται να στρέψει την προσοχή της στη Σαγιάδα, στο Ασπροκκλήσι κλπ, ώστε να μπει τέλος στα φαινόμενα της παρανομίας και τις εγκληματικές ενέργειες που σημειώνονται, σχεδόν καθημερινά.

Όσο για τα μέτρα που θα ληφθούν, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση του Νομού, εκτός της ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος πρόκειται να γίνονται μπλόκα σε επιλεγμένα σημεία ενώ οι περιπολίες θα συνεχιστούν, θα πολλαπλασιαστούν και θα ενισχυθούν.

Θεωρείται επίσης δεδομένο ότι η παρουσία ανδρών της ασφάλειας της Ηγουμενίτσας στην περιοχή σε τακτική βάση, θα έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα και είναι μεταξύ των σχεδίων που θα βρουν άμεση εφαρμογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ