Περισσότερο σεβασμό και έγκαιρη ενημέρωση ζητά η Ζίτσα

dimarxeio-zitsas

Περισσότερο σεβασμό και πλήρη χαρτογράφηση των κρουσμάτων ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας με ψήφισμα που εξέδωσε κατά την τελευταία του συνεδρίαση κι αφού συζήτησε την επιβολή των επιπλέον περιοριστικών μέτρων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο υποστηρίζει πως όσα λέγονται, γράφονται κι ακούγονται για τον αριθμό των κρουσμάτων δεν συνάδουν με τα επίσημα στοιχεία που αποστέλλονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ζητά την πλήρη χαρτογράφηση των κρουσμάτων και την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του Δήμου προκειμένου και εκείνος με τις αρμόδιες υπηρεσίες να στρέψει την προσοχή του στις περιοχές που εντοπίζεται το πρόβλημα προκειμένου να συμβάλει στην αποφυγή της διασποράς.

Ζητά την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά  με το αναγκαίο ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και με την υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του, να ενταχθεί στο δίκτυο των εμβολιαστικών κέντρων και να μπορεί να εξυπηρετεί περιστατικά  COVID βραχείας νοσηλείας.

Ζητά τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στις έδρες των πέντε Δημοτικών Ενοτήτων  του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

«Ο Δήμος Ζίτσας και οι πολίτες του ένα χρόνο τώρα συμμετέχουν έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια κατά της πανδημίας COVID -19 εφαρμόζοντας ρητά τις συστάσεις και τα μέτρα  που ανακοινώνονται. Εκτιμούμε πως η στιγμή που ο εφιάλτης της πανδημίας θα τελειώσει, πλησιάζει αρκεί όλοι μας να εφαρμόσουμε τη ρήση του Ιπποκράτη «κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν».

Καλούμε λοιπόν όλους σε εγρήγορση και επαγρύπνηση. Με την ατομική μας ευθύνη ας συμβάλουμε όλοι στη συλλογική προσπάθεια για να βγούμε όσο γίνεται πιο σύντομα από τη σκοτεινό τούνελ της πανδημίας. Να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», αναφέρει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ