Περισσότερα τα απάτητα βουνά και 1.000 παρθένες παραλίες

amiras ierida

Τα απάτητα βουνά, το πρόγραμμα που ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες το Υπουργείο Περιβάλλοντος επεκτείνεται. Άμεσα παίρνουν θέση σε αυτό τα Άγραφα ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα πενήντα περίπου στη χώρα.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε στα Γιάννινα, στην ημερίδα για την καινοτομία που οργανώνει ο παραγωγικός τομέας της Νέας Δημοκρατίας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς που ήταν ο κεντρικός ομιλητής.

Όπως είπε τα απάτητα βουνά είναι μία καινοτομία για την Ευρώπη που αποσκοπεί στην προστασία των περιοχών απαγορεύοντας περαιτέρω δραστηριότητας και στηρίζοντας τις ήπιες μορφές ανάπτυξης.

Ο κ. Αμυράς ανέφερε ότι η ορνιθοπαρατήρηση είναι ο τομέας του τουρισμού που αποφέρει τα υψηλότερα έσοδα. Η Ήπειρος σε συνδυασμό της μοναδικής άγριας ορνιθοπανίδας και των απάτητων βουνών μπορεί να να πρωτοπορήσει και να έχει μεγάλη ανάπτυξη στον συγκεκριμένο τομέα.

Κατά τα λοιπά ο κ. Αμυράς ανέφερε ότι μεγάλος εχθρός της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότηας παραμένει η γραφειοκρατία. Ως παράδειγμα έφερε το σχέδιο νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που σύντομα θα είναι νόμος του κράτους.

Μέχρι τώρα χρειαζόταν από πέντε μέχρι 12 χρόνια για την αδειοδότηση ενός έργου ΑΠΕ. Με το νέο νόμο ο χρόνος αδειοδότησης θα περιοριστεί σε 14 μήνες ενώ ενισχύεται σημαντικά η διαφάνεια μέσω της ψηφιοποίησης της διαδικασίας αδειοδότησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ