Περισσότερα κρούσματα σε νέους και παιδιά

koronoios test

Ανησυχία σε λοιμωξιολόγους και Αρχές προκαλεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Το άνοιγμα του τουρισμού σε συνδυασμό με τη γενική χαλάρωση που παρατηρείται στην τήρηση των μέτρων προστασίας έχει αποφέρει ένα… μίνι δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα, που μπορεί να γίνει… τσουνάμι αν δεν δοθεί η απαραίτητη προσοχή.

Ένα ενδιαφέρον όσο και ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι ο κορονοϊός… μικραίνει σε ηλικία. Τους τελευταίους δύο μήνες, ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών έχει μειωθεί κατά έναν χρόνο, από τα 48 έτη στα 47, ενώ παράλληλα παρατηρείται και αύξηση των κρουσμάτων στους νέους και τα παιδιά.

Από τις 28 Μαΐου, δηλαδή πριν από ακριβώς δύο μήνες, έχουν εντοπιστεί 106 νέα κρούσματα σε παιδιά έως 17 ετών, από 159 που ήταν, πλέον ανέρχονται σε 265. Πρόκειται για μια μεγάλη αύξηση, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι τα σχολεία άνοιξαν με πολλά μέτρα προστασίας, ενώ το διάστημα που έμειναν ανοιχτά δεν ήταν και πολύ μεγάλο…

Ωστόσο, και στο… δυναμικό κοινό, τις ηλικίες από 18-39, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Στις 28 Μαΐου ήταν 843 ενώ σήμερα ανέρχονται σε 1.265. Κάτι που θεωρείται λογικό έως ένα σημείο, αφού η επιστροφή στην κανονικότητα της εργασίας έγινε μεν σταδιακά, αλλά ολοκληρώθηκε εδώ και αρκετό καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ