Περιοδείες κι επισκέψεις των υποψηφίων

Τις προεκλογικές συναντήσεις με κατοίκους και φορείς του Νομού Ιωαννίνων συνεχίζουν οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων.

Το μήνυμα ότι στις 8 Ιουλίου ξεκινά μια νέα εποχή έστειλε ο Κώστας Τασούλας

«Οι εκλογές της Κυριακής  7 Ιουλίου θα θέσουν τέρμα με την ψήφο του ελληνικού λαού σε μία αχρείαστη δοκιμασία και επιδείνωση που υπέστη η χώρα από την αλλοπρόσαλλη και καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο κ.Τσίπρας παρέτεινε την κρίση.  Η χώρα έβγαινε από αυτήν το 2014. Και μας γύρισε πίσω, με δυσβάσταχτο κόστος, με νέα χρέη, εξαϋλώνοντας και κλείνοντας τις τράπεζες, και κυρίως, φορτώνοντας νέα βάρη στους Έλληνες. Έφερε δυο νέα μνημόνια, ένα τυπικό και ένα άτυπο αλλά με βαριές δεσμεύσεις που εμείς θα παλέψουμε να αλλάξουμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προϊόν της κρίσης. Καβάλησε το κύμα της οργής και κερδοσκόπησε πολιτικά από αυτή, εξαπατώντας τους Έλληνες. Και ο βασικός λόγος που σήμερα δεν τους πιστεύει κανείς είναι ότι οι Έλληνες θέλουν να κλείσουμε πίσω μας αυτή την εποχή. Τα πολιτικά προϊόντα της και το ύφος που τη συνόδευσε. Τον διχασμό, την πόλωση, την τοξικότητα στο δημόσιο λόγο. Και αυτό ακριβώς εκφράζει σήμερα η Νέα Δημοκρατία: την ανάγκη να βγει η Ελλάδα από το διχασμό, την τοξικότητα και την οικονομική μιζέρια και να χτίσουμε με όλους τους Έλληνες μια νέα πιο φωτεινή και αισιόδοξη Ελλάδα.

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου ξεκινάει μια νέα εποχή για τη χώρα.  Με ισχυρή εντολή ο νέος Πρωθυπουργός κ.Κυριάκος Μητσοτάκης θα δικαιώσει τις ελπίδες του λαού μας για ανάπτυξη και προκοπή, ενός λαού που τόσο δοκιμάσθηκε τα τελευταία 9 χρόνια». 

Τα παραπάνω,  τόνισε μεταξύ άλλων,  ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ.Κώστας Τασούλας επικοινωνώντας με πολίτες του νομού Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.  Ο κ.Τασούλας επισκέφθηκε τη Μπάφρα, τη Νεοκαισάρεια, το Πέραμα, την Κόνιτσα, το Αηδονοχώρι, το Βασιλικό, το Κεφαλόβρυσο, το Ωραιόκαστρο, τον Αγιο Κοσμά, τη Βήσσανη, το Δελβινάκι, το Καλέντζι, τα Πράμαντα, το Θεριακήσι, την Κοπάνη, τους Βαργιάδες, την Αχλαδέα, τους Γεωργάνους, τα Δερβίζιανα, το Ρωμανό, το Σιστρούνι, το Καλπάκι, τα Δολιανά και τον Παρακάλαμο.

Σε Κόνιτσα, Πωγώνι και Ζαγόρι ο Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης

Στους Δήμους Κόνιτσας, Πωγωνίου και Ζαγορίου περιόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης.

Στην ακριτική Κόνιτσα ο κ. Δαρδαμάνης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον απερχόμενο του Δημοτικού Συμβουλίο κ. Γιώργο Ρόμπολο, όπως επίσης με τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Ανδρέα Παπασπύρου και άκουσε από τον αιρετό, τα προβλήματα της ακριτικής κωμόπολης και των χωριών που συναποτελούν τον «Καλλικρατικό» Δήμο.

Η ενίσχυση της τουριστικής επισκεψιμότητας και η συγκράτηση του πληθυσμού, μέσα από την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας από λειτουργούσες επιχειρήσεις ή από μονάδες και επιχειρήσεις που θα δημιουργηθούν στο εξής, ήταν το στοιχείο στο οποίο ταυτίστηκαν τα λεγόμενα του πρώην Δημάρχου και των κατοίκων της Κόνιτσας. Στην κατεύθυνση αυτή θα μπορούσαν να υπάρξουν «ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα» για ευαίσθητες περιοχές, όπως η Κόνιτσα που βρίσκονται κοντά στην παραμεθόριο περιοχή ή ακόμα και σε επιμεθόριες ζώνες, ήταν κάτι που επισημάνθηκε από τον κ. Δαρδαμάνη.

Το θέμα της ασφάλειας έθεσαν στον κ. Δαρδαμάνη πολλοί ηλικιωμένοι που διαβιούν μόνιμα στα χωριά του Δήμου Κόνιτσας και σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, η επόμενη κυβέρνηση οφείλει να δει τα ειδικά προβλήματα αυτών των περιοχών, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης των σωμάτων ασφαλείας, σε ανθρώπινους πόρους και υποδομές, όπως έχει δεσμευτεί να πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Δήμο Πωγωνίου το Σάββατο, ο κ. Δαρδαμάνης βρέθηκε στα «κεφαλοχώρια» της περιοχής, όπως το Δελβινάκι, το Κεφαλόβρυσο και το Καλπάκι αλλά και σε πολλά μικρότερα χωριά, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους.

Τέλος, στο Δήμο Ζαγορίου την Κυριακή, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με επιχειρηματίες του τουρισμού. Ο κ. Δαρδαμάνης δεσμεύτηκε να παράσχει μετά τις εκλογές, κάθε δυνατή βοήθεια στους επαγγελματίες του κλάδου, ώστε αφενός το Ζαγόρι να εξακολουθήσει να αποτελεί το «διαμάντι» του χειμερινού τουρισμού και αφετέρου, κυρίως, να συνεχιστεί η προσπάθεια το Ζαγόρι να καταστεί προορισμός τεσσάρων εποχών.

Στο Τσεπέλοβο, ο κ. Δαρδαμάνης συναντήθηκε και με το νεοεκλεγέντα, Δήμαρχο Ζαγορίου κ. Γιώργο Σουκουβέλο.

Θετικά μηνύματα για τον Κώστα Γάτσιο

Θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνει ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής Κωνσταντίνος Γάτσιος, στη διάρκεια των περιοδειών του, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο Κ. Γάτσιος επεσήμανε τη σημασία να βγει ισχυρό το Κίνημα Αλλαγής από την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής, σημειώνοντας πως η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή προοδευτική δύναμη, μια δύναμη σταθερότητας, με πίστη στην εθνική συνεννόηση στην πράξη, για όλα τα μεγάλα ζητήματα που να αποτελεί δύναμη εξόδου από την κρίση.

Και αυτό το Σαββατοκύριακο, συνέχισε τις εξορμήσεις του σε χωριά του νομού και τις συναντήσεις με κατοίκους και ανθρώπους που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον τόπο διαμονής τους.

Το Σάββατο επισκέφθηκε τις τοπικές κοινότητες Βερενίκης, Δοβλάς, Ζαλόγγου, Κάτω Ζαλόγγου, Βροσίνας και Βουτσαρά της Δημοτικής Ενότητας Μολοσσών του Δήμου Ζίτσας, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους για το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης, αλλά και για τοπικά ζητήματα, με κυρίαρχο αυτό της αναζωογόνησης μιας περιοχής, που παρουσιάζει έντονα σημάδια ερήμωσης. «Τα χωριά του πρώην δήμου Μολοσσών πρέπει να ξεφύγουν από την υπανάπτυξη, αλλά για να συμβεί αυτό δεν μπορούμε να μείνουμε σε ευχολόγια και αόριστες υποσχέσεις. Απαιτούνται συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα ενίσχυσης για την επιστροφή των νέων σε μια περιοχή με σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες και παρθένα ομορφιά», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Την Κυριακή, πρώτο σταθμό των επισκέψεών του αποτέλεσαν οι Λογγάδες και εν συνεχεία είχε συναντήσεις με κατοίκους στη Μεταμόρφωση, την Ασφάκα και το Πετσάλι, τρία χωριά κοντά στο λεκανοπέδιο με σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες. Ο Κ. Γάτσιος κατέγραψε τα προβλήματα, που δημιουργεί η αδικαιολόγητη ένταξη παραγωγικών περιοχών σε ζώνες αυστηρής περιβαλλοντικής προστασίας, γεγονός που εμποδίζει την αποδοτική αξιοποίηση εκτάσεων και μειώνει τη δυνατότητα συμμετοχής των αγροτών, πτηνοτρόφων και κτηνοτρόφων σε προγράμματα. Ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, ώστε να αρθεί το αυστηρό περιοριστικό καθεστώς ανάπτυξης δραστηριοτήτων σε περιοχές που είναι κατ’ εξοχήν παραγωγικές, ώστε να δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.

Στα Τζουμέρκα Τζούφη και Μαντάς

Συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα των υποψήφιων βουλευτών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σε χωριά του Νομού Ιωαννίνων και σε γειτονιές της πόλης. Η Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και εκ νέου υποψήφια βουλευτής Μερόπη Τζούφη και ο υποψήφιος βουλευτής Χρήστος Μαντάς, επισκέφθηκαν τα χωριά Πετροβούνι, Χουλιαράδες, Βαπτιστή, Μιχαλίτσι, Αμπελοχώρι, Ραφταναίους και Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν με κατοίκους και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις περιοχές, ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Σε υπηρεσίες και χωριά η Μαρία Τσολάκη

Με επισκέψεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας και σταγραφεία του Κτηματολογίου, ξεκίνησε η τελευταία εβδομάδα του προεκλογικού αγώνα, για την υποψήφια βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Τσολάκη.

Η κα. Τσολάκη, τόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όσο και στο Κτηματολόγιο, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους υπαλλήλους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ ενημερώθηκε εκτενώς για την προώθηση ζητημάτων που συμβάλλουν στην αναπτυξιακή πορεία της Ηπείρου.

Στη συνέχεια η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων, επισκέφθηκε τις εγκαταστήσεις της «Χήτος ΑΒΕΕ», όπου ξεναγήθηκε στους χώρους εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Ζαγόρι» και ενημερώθηκε για την πορεία της επιχείρησης που σήμερα πρωταγωνιστεί στον κλάδο της εμφιάλωσης, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το Σάββατο η κα. Τσολάκη, περιόδευσε στην Κόνιτσα, όπου αρχικά παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στην Κλειδωνιά, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε χωριά της περιοχής, όπου συζήτησε με τους μόνιμους κατοίκους.

Την Κυριακή η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων, επισκέφθηκε την ιδιαίτερη πατρίδα της, το Πωγώνι.Η περιοδεία της εκεί, ξεκίνησε από τη Βήσσανη, όπου παρακολούθησε Θεία Λειτουργία, ενώ συνομίλησε με τουςκατοίκουςστην πλατεία του χωριού.

Επόμενος προορισμός της κας Τσολάκη, το ιστορικό Δελβινάκι, ακολούθησε επίσκεψη στην ακριτική Πωγωνιανή, όπου έγινε δεκτή από τους κατοίκους με θερμές ευχές για καλή επιτυχία και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κεφαλόβρυσο, τα Κτίσματα, το Κρυονέρι, τον Παρακάλαμο, για να «κλείσει» την περιοδεία της στο Πωγώνι, με μια στάση, στην έδρα του Δήμου, το Καλπάκι.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ