Περιφερειάρχης: Πρόταση για τη Δωδώνη….Να δοθεί χρόνος στους Ηπειρώτες επιχειρηματίες

DODONI7Παράταση του διαγωνισμού για τη Δωδώνη ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε Ηπειρώτες επιχειρηματίες να υποβάλλουν τις δικές τους προτάσεις.

Οι φορείς της Ηπείρου κρίνοντας από την παρέμβαση του κ. Καχριμάνη δείχνουν πλέον να αποδέχονται την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας, που μέχρι τις μερικούς μήνες αποτελούσε κόκκινη γραμμή και να συμβιβάζονται με την απόφαση αυτή.

Λίγο πριν γραφεί ο επίλογος λοιπόν προσπαθούν να θέσουν ορισμένους όρους, κίνηση που περισσότερο δείχνει να γίνεται για την τιμή των όπλων και λιγότερο για την ουσία.

Κι αυτό γιατί μάλλον είναι πολύ αργά ακόμη και για την πώληση υπό όρους!

Οι δεσμευτικές προτάσεις για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της μονάδας θα κατατεθούν στις 16 Ιουλίου.

Με βάση λοιπόν όλα τα τελευταία δεδομένα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με επιστολή μου προς τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, τους υπουργούς και τη διοίκηση της ΑΤΕ ζητά στο διαγωνισμό υπάρξουν οι εξής δεσμευτικοί όροι προς τους υποψήφιους αγοραστές:

Πρώτον: Να συνεχιστεί η παραγωγή τουλάχιστον των ίδιων προϊόντων που παράγει σήμερα η γαλακτοβιομηχανία, με πρώτες ύλες που θα προέρχονται από την Ήπειρο.

Δεύτερον: Η έδρα και το εργοστάσιό της να εξακολουθούν να λειτουργούν όπως και σήμερα στην περιοχή μας.

Τρίτον: Ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου, από πλευράς δυναμικού να γίνει υποχρεωτικά τουλάχιστον στα όρια και στο μέγεθος του σημερινού. Σε καμία περίπτωση δημιουργία ενός μικρού εργοστασίου και άλλες εργασίες να γίνονται σε άλλα μέρη της χώρας μας.

Επίσης ζητείται η παράταση του διαγωνισμού μέχρι 31 Αυγούστου, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα υποβολής προτάσεων από Ηπειρώτες μόνιμους κατοίκους της Ηπείρου, ή της Διασποράς, οι οποίοι στο πρώτο στάδιο απείχαν, σεβόμενοι τη διαδικασία για τη συγκρότηση της Εταιρίας Λαϊκής Βάσης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, παρουσιάζοντας την πρόταση αυτή τόνισε:

Η «ΔΩΔΩΝΗ» είναι Ηπειρωτική και Εθνική Υπόθεση: Ηπειρωτική γιατί αποτελεί την ταυτότητα για την Ήπειρο και Εθνική γιατί ταυτίζεται με τη φέτα.

Αξίζει λοιπόν, όλοι μας, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχει την καλύτερη τύχη. Αυτό ισχύει για όλους μας. Έστω και την ύστατη ώρα, πρέπει να αντιληφθούμε την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και την κατάσταση που μπορεί να βιώσουμε εάν δεν συνεννοηθούμε όλοι μαζί και να μην έχουμε ούτε προσωπικές στρατηγικές, ούτε αντιλήψεις που δεν βοήθησαν να γίνει η εταιρεία λαϊκής βάσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ