Περιφέρεια- Ενώσεις…. Ολική η σύγκρουση

DODONI_POLEITAIΠόλεμος ανακοινώσεων λίγες ώρες πριν το Περιφερειακό Συμβούλιο

Στα άκρα βρίσκονται πλέον οι σχέσεις μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου με αποκλειστικό θέμα την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης.

Η ένταση των τελευταίων ημερών πυροδοτείται κι άλλο την ώρα που οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται κυριολεκτικά στα κάγκελα καθώς αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις, ενώ την ίδια ώρα οι αγοραστές της γαλακτοβιομηχανίας περιφέρονται ανά τα Γιάννινα χωρίς όμως να έχουν πλησιάσει τις εγκαταστάσεις της Δωδώνης!

Η Περιφέρεια Ηπείρου εξαπολύει μία νέα επίθεση προς τις Ενώσεις με άμεσο αποδέκτη όμως την ΑΣΗΚ. Όπως είναι γνωστό ΑΣΗΚ και Ήπειρος ΑΕ –η πρώτη ελέγχεται από τις Ενώσεις, η δεύτερη από την Περιφέρεια- βρίσκονται επί δύο χρόνια στα δικαστήρια, διεκδικώντας η κάθε μία για λογαριασμό της την διαχείριση των ΟΠΑΑΧ.

«Για τη διοίκηση της AΣΗΚ Α.Ε., είναι προφανές, ότι στην προκειμένη περίπτωση για την καθυστέρηση των νέων ΟΠΑΑΧ, έπρεπε να ισχύει το ρητό «Κρείττον το σιγάν». Και είναι βέβαιο ότι οι διοικούντες της δεν θα προέβαιναν σε τέτοιου είδους ανακοίνωση, εάν δεν έκαναν την ανάγκη, φιλοτιμία, για να υπερασπιστούν την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθήθηκε στο θέμα της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» και ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο της, ο οποίος μετείχε στις διαδικασίες διαπραγμάτευσης με τους υποψήφιους αγοραστές της.

Ο Περιφερειάρχης έχει χρέος όπως και όλοι όσοι ζήτησαν την ψήφο του Ηπειρωτικού λαού, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του τόπου, των δομών και των εργαζομένων στην Περιφέρεια.», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας από την οποία γίνεται σαφές ότι βασικός της αποδέκτης δεν είναι η ΑΣΗΚ αλλά η Ένωση, καθώς επαναφέρει τα περί συζητήσεων της διοίκησής της με τους υποψηφίους αγοραστές της Δωδώνης.

Η Ένωση από την πλευρά της, απαντά με μία μακροσκελή ανακοίνωση, εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στον κ. Καχριμάνη για τους χειρισμούς γύρω από την υπόθεση της Δωδώνης, καθόλη την διάρκεια των τελευταίων μηνών.

«Με βάση τη δική μας πρόταση και με στρατηγικό επενδυτή η υπεραξία της βιομηχανίας θα παρέμεινε στην Ήπειρο καθώς και τα χαρακτηριστικά αυτής θα παρέμειναν αναλλοίωτα με υπογραφή συμφωνητικού το οποίο θα αποτελούσε καταστατική πράξη της εταιρείας, ενώ αν η εταιρεία αγοραστεί από τους ξένους η υπεραξία της βιομηχανίας θα αποτελέσει αντικείμενο οικονομικής διαπραγμάτευσης ανάμεσα στη Μόσχα, το Παρίσι , το Λονδίνο , την Αθήνα. Στις πρωτεύουσες των χωρών από τις οποίες κατάγονται οι πέντε φίλοι δηλαδή», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.

Με την ίδια ανακοίνωση η Ένωση θέτει μια σειρά ερωτημάτων καλώντας τον κ. Καχριμάνη να δώσει απάντηση: «Συμφωνεί ο κ. Καχριμάνης ότι θα πρέπει να σταματήσει εδώ η πώληση των μετοχών γιατί η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν διαφανής ;

Αν ναι τότε πάμε μαζί στην διαμόρφωση πρότασης είτε με εταιρεία λαϊκής βάσης , είτε με ότι αυτός θέλει.

Αρκεί να είναι ηπειρώτες αυτοί που θα εμπλακούν και θα διασφαλίζουν τα χαρακτηριστικά τα οποία απορρέουν από την ιδρυτική καταστατική πράξη αυτής.

Κύριε Καχριμάνη. Την απάντησή σας. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ, όμως όχι αόριστη .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ