Περιφερειάρχης προς ΦΟΔΣΑ: Σταματήστε τον διαγωνισμό για το υπόλειμμα.. Άνω- κάτω με τα σκουπίδια

asa-leitourgia5

Διαστάσεις ανοιχτής και μετωπικής σύγκρουσης λαμβάνει πλέον η αντιπαράθεση της Περιφέρειας Ηπείρου με τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων που περιλαμβάνει όλο το φάσμα των σκουπιδιών και όχι μόνο την λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης.

Η σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ με μοναδικό θέμα την ανάθεση της μεταφοράς του υπολείμματος από τη μονάδα ΑΣΑ στους ΧΥΤΥ δεν πραγματοποιήθηκε και ήδη ανακοινώθηκε νέα συνεδρίαση για το ίδιο θέμα, μέσω τηλεδιάσκεψης αυτή την φορά, την ερχόμενη Τρίτη.

Τι μεσολάβησε;

Αυτό που οδήγησε τη συνεδρίαση σε ναυάγιο φαίνεται ότι είναι η επιστολή του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη προς όλα τα μέλη του ΦΟΔΣΑ, στην οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ ξεκαθαρίζει ότι η μεταφορά του υπολείμματος αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας και όχι του ΦΟΔΣΑ.

Με το τρισέλιδο έγγραφο ο Περιφερειάρχης ζητά από τα μέλη του ΦΟΔΣΑ «να απόσχετε από κάθε περαιτέρω ενέργεια της διαγωνιστικής διαδικασίας για την μεταφορά του υπολείμματος, να μας ενημερώσετε εγγράφως για τις μέχρι τώρα ενέργειές σας στην μεταφορά του προκειμένου να ασκήσει ομαλά τις αρμοδιότητές της η Περιφέρεια Ηπείρου».

Στο ίδιο έγγραφο, η Περιφέρεια Ηπείρου υπογραμμίζει ότι αποκλειστικά αρμόδια για την μεταφορά του υπολείμματος σύμφωνα με την σύμβαση σύμπραξης είναι η ίδια και τονίζει πως «η μεταφορά του υπολείμματος από τον Φορέα σας οφείλεται σε παράτυπες ενέργειες και παραλείψεις υπαλλήλου, που ενδεχομένως επισύρουν και πειθαρχικές ευθύνες, σημειώθηκαν δε μάλιστα και πλημμέλειές σας κατά τον χρόνο που αναρμοδίως προβήκατε στην μεταφορά».

Σε άλλο σημείο του εγγράφου η Περιφέρεια σημειώνει ότι έχει ενημερωθεί από το εργοστάσιο διαχείρισης ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων που δυσχεραίνουν την λειτουργία της εγκατάστασης καθώς έχουν ως αποτέλεσμα την συσσώρευση τους εντός της ΜΕΑ Ηπείρου.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέο μέτωπο μεταξύ ΦΟΔΣΑ και Περιφέρειας κάτι που δεν έχει ανάλογο προηγούμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ