Περιφερειάρχης: Νεαροί τα νέα κρούσματα που χρεώθηκαν με το… ΑΜΚΑ! Καυτηριάζει το έλλειμμα ενημέρωσης!

test covid

Την επαναφορά της αρμοδιότητας τόσο για την ενημέρωση σχετικά με τα νέα κρούσματα του Covid-19 όσο και με την ιχνηλάτηση στην Πολιτική Προστασία και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ζήτησε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, μετά το αλαλούμ που επικρατεί τις τελευταίες ώρες λόγω των ανακοινώσεων του ΕΟΔΥ.

Από την κινητοποίηση που έκανε η ίδια η Περιφέρεια προκύπτει ότι τα δύο νέα κρούσματα που παρουσιάζονται στο Νομό Ιωαννίνων είναι νεαρά άτομα, πιθανότατα φοιτητές που βρίσκονται σε άλλη περιοχή της χώρας αλλά από το ΑΜΚΑ τους προκύπτει ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι στα Γιάννινα.

Πέρα αυτού ουδέν…

«Δεν ξέρουμε αν κάποιος ήρθε στην πόλη, ούτε που βρίσκονται σήμερα» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Ο ίδιος καυτηρίασε την τακτική σε επίπεδο ενημέρωσης υπογραμμίζοντας ότι «αυτά που συμβαίνουν είναι έξω από την εύρυθμη λειτουργία που είχαμε μέχρι σήμερα. Θα ξαναμιλήσω και να ζητήσω να έχουμε τον συντονισμό που είχαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας όπου όλα κύλησαν ομαλά».

Επίσης υπογράμμισε ότι θα απαιτήσει από τους αρμόδιους των Αθηνών να αρχίσει και πάλι η επίσημη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία η οποία είχε διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο Περιφερειάρχης απηύθυνε έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων ειδικά στα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης τόσο των αστικών κέντρων όσο και των παραλιακών περιοχών ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

«Διανύσαμε τις πιο δύσκολες ημέρες υπό την καθοδήγηση της Πολιτικής Προστασίας, με μεγάλο συντονισμό με τα νοσοκομεία και την ΥΠΕ και είχαμε απόλυτη γνώση για όσα συμβαίνουν στην περιοχή. Αποτέλεσμα ήταν ο κόσμος να είναι ήσυχος. Σήμερα ψάχνουμε να μάθουμε τι συμβαίνει… Αποτελεί σοβαρό θέμα να μην έχουμε γνώση.. Δείχνει μη σεβασμό στην τοπική κοινωνία που αγωνίστηκε να κρατήσει την περιοχή σε υψηλό επίπεδο», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

Σημειώνεται πως πέρα από την ενημέρωση ζήτημα προκύπτει και με την ιχνηλάτηση. Την ευθύνη μέχρι πρότινος την είχε η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές και τις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Πλέον έχει περάσει στον ΕΟΔΥ, χωρίς ωστόσο κανείς να γνωρίζει αν γίνεται και τι αποδίδει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ