Περιφερειάρχης και Δήμαρχος αποφασίζουν για τη Δομπόλη

DOMPOLH2

Οι προοπτικές αποκατάστασης του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη θα αποτελέσουν το αντικείμενο της συνάντησης που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα ο      Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Την συνάντηση έκανε γνωστή ο Περιφερειάρχης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί από κάθε αξίωση στην περίπτωση που πειστεί από την επιχειρηματολογία του Δημάρχου.

Ο Περιφερειάρχης έκανε μια σύντομη αναδρομή στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η Περιφέρεια – μέσω του Περιφερειακού Ταμείου- για την εξόφληση του δανείου που είχε ληφθεί για την ανακατασκευή της πτέρυγας που σήμερα στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων, στα έργα που είχε υλοποιήσει η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων για τη λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών και άλλων δημόσιων υπηρεσιών, τη μελέτη που είχε εκπονηθεί το 2013  από την αιρετή Περιφέρεια και δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και πρόσθεσε:

«Ως Περιφέρεια Ηπείρου είμαστε πιο κοντά στην υπόθεση  του παλιού Πανεπιστημίου. Βλέποντας ότι ο Δήμος Ιωαννιτών ζητά να πάρει το κτίριο για να το κάνει Δημαρχείο, θα κάνω μια συζήτηση με το Δήμαρχο τη Δευτέρα.  Ως Περιφερειάρχης Ηπείρου δε θέλω ποτέ να έλθω αντίθετος με έναν άλλο φορέα και όλοι μαζί μπορούμε  να λύσουμε κάποια θέματα. Εάν τελικά  με πείσει ο Δήμαρχος ότι  θα το αξιοποιήσει ο Δήμος σε οτιδήποτε σκεφθεί μπορεί να το κάνει, ενδέχεται τελικά να μην επιμείνω να παίξει ρόλο η Περιφέρεια, αν και δε σας κρύβω ότι είχαμε  φτάσει σχεδόν να τελειώσουμε το θέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ