Περιφερειακές εκλογές… Κεντροδεξιά πληθώρα, κεντροαριστερά σε αναμονή…

perifereiakew ekloges

Πρόωρα κατά πολλούς οι συζητήσεις και οι διεργασίες για τις Περιφερειακές εκλογές στην Ήπειρο έχουν ανοίξει. Κι αυτό που επισημοποίησε την πρεμιέρα των διεργασιών ήταν η πρόσκληση συνέντευξης τύπου από τον Λάμπρο Γεωργόπουλο, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την κάθοδό του ως επικεφαλής νέας παράταξης.

Ο Λάμπρος Γεωργόπουλος προέρχεται από την κεντροδεξιά και ήταν ένα από τα πρόσωπα που περιλαμβανόταν στις λίστες αρίστων του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος όμως δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Διατέλεσε Διοικητής στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα κάνοντας μία πετυχημένη θητεία. Η απόφασή του να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο χώρο της αυτοδιοίκησης είναι ενδιαφέρουσα και όπως φαίνεται έχει συζητηθεί εδώ και καιρό.

Η κίνηση αυτή ανακατεύει σημαντικά τα πράγματα στον κεντροδεξιό χώρο. Από τον κεντροδεξιό χώρο άλλωστε προέρχεται ο σημερινός περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης ενώ εκεί βρίσκεται και η αφετηρία του Σπύρου Ριζόπουλου.

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για μία ακόμη νέα κίνηση που συζητιέται στους κύκλους της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα πάρει σάρκα και οστά ή θα απορροφηθεί στη συνέχεια.

Φαίνεται πάντως ότι στον χώρο αυτό η κινητικότητα είναι έντονη.

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στο χώρο της κεντροαριστεράς. Τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως αλλά και του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν το φθινόπωρο –τέλη Σεπτέμβρη ή αρχές Οκτώβρη- και στη βάση αυτή αναμένεται αμέσως μετά να ανοίξουν τις διαδικασίες για τις περιφερειακές εκλογές.

Ο Δημήτρης Δημητρίου επικεφαλής της παράταξης που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Ηπείρου έχει κάνει γνωστό ότι δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος και έχει καταθέσει το ενδιαφέρον του για μία θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο.

Ο Γιώργος Ζάψας επίσης έχει αναφέρει κατά το παρελθόν ότι ο κύκλος του στην αυτοδιοίκηση έχει κλείσει.

Με βάση το σημερινό πολιτικό σκηνικό δεν μπορεί να γίνει καμία εκτίμηση αν θα καταφέρει η κεντροαριστερά να συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα είχε πολλές πιθανότητες νίκης. Το πιθανότερο είναι ότι τέτοιες συζητήσεις θα ανοίξουν μετά τις εθνικές εκλογές και ανάλογο με το πολιτικά δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ