Περιφέρεια προς ΛΑΣΥ.. Τα έργα εκτελέστηκαν

erga potami

Την απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου προκάλεσαν οι καταγγελίες και οι δηλώσεις που έγιναν από την Λαική Συσπείρωση σχετικά με έργα στην περιοχή της Λάκκας Σουλίου που πληρώθηκαν χωρίς να εκτελεστούν.

Των καταγγελιών αυτών είχε προηγηθεί εκτενές ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Τύπος της Ηπείρου».

Η Περιφέρεια Ηπείρου στην απάντησή της καταλογίζει λαικισμό και παραπληροφόρηση στην παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης.

«Προφανώς τα παθήματα από  προγενέστερες καταγγελίες, δεν έγιναν μαθήματα.

Τελευταία… ανακάλυψή της, τα περί  δήθεν πληρωμής έργου που δεν έχει γίνει.

Αν την ενδιέφερε πραγματικά η αλήθεια,  μπορούσε πρώτα  να απευθυνθεί  στις  αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για το ιστορικό του έργου.

Τότε θα  ενημερώνονταν  ότι ο ακριβής τίτλος του είναι: «Άμεση προστασία βάθρων γεφυρών Ασπροχωρίου και Καταμάχης Δήμου Δωδώνης» με προϋπολογισμό 153.639,99 ευρώ.

Οι εργασίες στη γέφυρα Καταμάχης ολοκληρώθηκαν, στη δε γέφυρα Ασπροχωρίου, στα τέλη του περασμένου Χειμώνα έγιναν προσωρινές εργασίες στήριξής των βάθρων της. Στη συνέχεια έγινε απομάκρυνση των υλικών που είχαν τοποθετηθεί για να ξεκινήσουν οι οριστικές εργασίες.

Συνολικά έχει ολοκληρωθεί το 90% του συνολικού συμβατικού έργου και έχει εξοφληθεί το 60%. Αυτό είναι το σκάνδαλο που ανακάλυψαν οι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»! Όσον αφορά την επιμονή της ότι δήθεν η Περιφερειακή Αρχή στηρίζει την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων σε Λάκκα Σούλι, Γράμμο και Σμόλικα, μετά και τα όσα αναπτύχθηκαν στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο,   τα σχόλια περιττεύουν» αναφέρει η Περιφέρεια στην απάντησή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ