Περιφέρεια: Ούτε συμμετοχή, ούτε ευθύνη για τη μελέτη του ΣΕΤΕ

sete ioannina

Ούτε συμμετοχή, ούτε ευθύνη στη σύνταξη του σχεδίου δράσης για τον τουρισμό με ορίζοντα το 2030 από τον ΣΕΤΕ, έχει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Αρκετές ημέρες μετά την παρουσίαση του σχεδίου αυτού στα Ιωάννινα, η Περιφέρεια προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία της αποδίδουν ευθύνες για το μοντέλο ανάπτυξης που προτάθηκε.

Όπως αναφέρει λοιπόν, το Σχέδιο Δράσης εκπονήθηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο οποίος είναι ανεξάρτητος φορέας και  προφανώς-  στηρίχτηκε σε εισηγήσεις και προτάσεις μελών του.

 Η εκδήλωση- παρουσίαση είχε γίνει γνωστή μέσω ανακοίνωσης του ΣΕΤΕ, ο οποίος  προώθησε τις σχετικές προσκλήσεις προς φορείς, επιχειρήσεις κλπ.

 Η Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη,  ο οποίος στο χαιρετισμό του υπογράμμισε την αναγκαιότητα για ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη όλων των περιοχών της Ηπείρου.

«Με την ευκαιρία,  πρέπει να επισημάνουμε ότι η  Περιφέρεια Ηπείρου με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της,  αναδεικνύει τα πολιτιστικά  μνημεία και γενικά τις τουριστικές υποδομές της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, όμως για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και κυρίως οι διανυκτερεύσεις τουριστών απαιτείται αύξηση των διαθέσιμων κλινών, για τις οποίες πρέπει να κινητοποιηθεί περαιτέρω ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ