Περιφέρεια Ηπείρου εναντίον Υπουργείου Υποδομών για τα διόδια

perifereiako oktovriou

Με νέα προσφυγή αυτή την φορά σε βάρος της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών θα απαντήσει η Περιφέρεια Ηπείρου στην μεγάλη καθυστέρηση εφαρμογής της απόφασης του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την οποία απαλλασσόταν από την καταβολή διοδίων οι κάτοικοι του Νομού Ιωαννίνων.

Το θέμα αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή επερώτηση που είχε καταθέσει η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» και στη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου απαντήθηκε από τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Ο Περιφερειάρχης στην απάντησή του υποστήριξε ότι η απόφαση του ΣΤΕ δεν έχει εφαρμοστεί με υπαιτιότητα του Υπουργείου Υποδομών. Μάλιστα αναγνώρισε ότι η χρονική καθυστέρηση από την έκδοσή της είναι μεγάλη.

Έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε νέα προσφυγή αυτή την φορά σε βάρος του Υπουργείου Υποδομών το οποίο αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου ενώ παράλληλα θα υποστηρίξει τις προσφυγές που έχουν γίνει από άλλες ομάδες πολιτών.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα δεν έγινε καμία περαιτέρω συζήτηση καθώς δεν προβλέπεται από την διαδικασία.

Νωρίτερα βέβαια ο κ. Ριζόπουλος αναπτύσσοντας το θέμα είχε τονίσει ότι η Περιφέρεια από την στιγμή που προσέφυγε και εκδόθηκε η απόφαση του ΣΤΕ όφειλε να παρακολουθεί την εξέλιξή του. Πολύ δε περισσότερο από την στιγμή που αναμένονται νέες αυξήσεις, κάτι που λογικά γνωρίζει ο Περιφερειάρχης λόγω  και των συνεχών συναντήσεων με τον Υφυπουργό Καραγιάννη.

Ο κ. Ριζόπουλος επανήλθε με γραπτή ανακοίνωση στην οποία σημειώνει τέσσερα συμπεράσματα:

1.            Κρύβεται πίσω από τη σύγχυση αρμοδιοτήτων. Ενώ συναντιέται με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών δεν έχει θέσει το θέμα των διοδίων ποτέ!

2.            Ουδέποτε μέχρι τώρα δεν είχε προσφύγει στο Υπουργείο Υποδομών για την έκδοση σχετικής απόφασης.

3.            Μετά την παρέμβαση μας σέρνεται να επανέλθει στο ΣΤΕ. Έπρεπε να παρουσιαστεί το θέμα εκ νέου από τους «Ορίζοντες Ηπείρου» για να προχωρήσει στο αυτονόητο και τώρα ξαφνικά να κινητοποιηθεί εκ νέου η διαδικασία;

4.            Απαιτούμε την κοινοποίηση της εκ νέου προσφυγής στο ΣΤΕ.

Τέλος συνιστά περισσότερη σοβαρότητα στην Περιφερειακή Αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ