Περί Κωστάνιανης….

KOSTANIANHΕντυπωσιακή επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για την παρουσίαση του Α’ Τόμου του βιβλίου για την Καστάνιανη Πωγωνίου, που πραγματοποίησε ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ του χωριού.

Σε μια κατάμεστη από χωριανούς αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, οι παρευρεθέντες απόλαυσαν την παρουσίαση του βιβλίου « ΠΕΡΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑΤΑ & ΑΝΑΛΕΚΤΑ» , που έγινε από τον Χριστόφορο Χαραλαμπάκη καθηγητή Γλωσσολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών, από τον Αθαν. Μποζιάρη, πρ. Δήμαρχο Δελβινακίου και από την Κων/να Μπότσιου, Αναπλ. καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας του πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Την παρουσίαση συντόνισε η Δρ. Γεωπόνος εκπαιδευτικός Φραντσέσκα Τσορτέκη.

Εκτός από τους περίπου 250 Καστανιανίτες, παραβρέθηκαν και ο Πανσολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Φιλούμενος, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου, ο Βουλευτής Ιωαννίνων Κ. Τασούλας, αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος υπό τον πρόεδρο κ. Οικονόμου, καθώς και εκπρόσωποι επιστημονικών και Ηπειρωτικών Σωματείων.

Ο Σύλλογος προσέφερε σε όλους καφέ, διάφορους χυμούς και το πατροπαράδοτο Καστανιανίτικο κέρασμα από πίτες και τοπικό τσίπουρο.

Τέλος ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας στους παρουσιαστές του βιβλίου, καθώς και απονομή επαίνου στα μέλη της ομάδας εργασίας που επιμελήθηκε την έκδοση.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημ. Παπαγιάννης και η ομάδα εργασίας της έκδοσης έδωσαν υπόσχεση να προχωρήσουν και σε άλλες εκδόσεις με το υλικό του χωριού που είναι στα χέρια τους και ήδη έτοιμο γι’ αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ