Περί απορριμμάτων… αχαριστία!

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων πέταξε για μία ακόμη φορά το γάντι στην διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, χαρακτηρίζοντας την ως ανεπαρκή.

Το πρώτο επεισόδιο της αντιπαράθεσης είχε γραφεί στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ο Δήμαρχος είχε ζητήσει την παραίτηση του προέδρου του ΦΟΔΣΑ, θεωρώντας ότι δεν υπερασπίζεται επαρκώς τα συμφέροντα του Δήμου Ιωαννιτών!

Ο Δήμος επανήλθε με αφορμή την διασφάλιση του κονδυλίου 1,3 εκατομμυρίων από την Περιφέρεια προκειμένου να καλυφθεί το κόστος που προκύπτει από την λειτουργία του εργοστασίου.

Επιτέθηκε στον Φορέα, ο οποίος με την σειρά του, δίνει την ανάλογη συνέχεια και μάλιστα σε τόνους προεκλογικούς..

Με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σπύρος Κωνσταντόπουλος εξαπολύει εκ νέου επίθεση προς τον Δήμο, στον οποίο καταλογίζει αχαριστία και παραλογισμό!

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει..

“Εδώ ακριβώς ξεκινά ο παραλογισμός και η αχαριστία του Δήμου Ιωαννιτών, που αντί να ευχαριστήσει τη Διοίκηση του Φορέα 1ης Διαχειριστικής Ενότητας της Π.Ε. για τις κινήσεις που έχει κάνει καθώς και την Περιφέρεια Ηπείρου για την εξέλιξη αυτή, χαρακτηρίζει ανεπαρκή τη διοίκηση και έμμεσα την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ως Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας της Περιφέρειας Ηπείρου επιστρέφω τη λέξη «ανεπάρκεια» προς τη Δημοτική αρχή και να ανακαλέσει άμεσα διότι από το 2011 ο Δήμος Ιωαννιτών δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, παρά μόνο να εξασφαλίσει το 2018 ένα μικρό κονδύλιο μεταφοράς του υπολείμματος από ιδίου πόρους, που ούτε αυτό θα χρειαστεί, χωρίς καμία εφαρμογή του τοπικού σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και χωρίς τα Πράσινα Σημεία ευθύνη των Δήμων.

Να σημειώσουμε ότι μετά από αυτή την εξέλιξη του συγκεκριμένου κονδυλίου από την Περιφέρεια για μεταφορά του υπολείμματος, από τη ΜΕΑ προς τους ΧΥΤΥ η Δημοτική Αρχή εξήγγειλε πως δεν θα υπάρχει καμία αύξηση των τελών για τη διαχείριση των απορριμμάτων, κάτι που είναι ξεκάθαρο πως το συγκεκριμένο κονδύλιο της Περιφέρειας βοήθησε σ’ αυτό.

Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ο πανικός της Δημοτικής Αρχής ενόψει των επερχόμενων εκλογών το Μάιο του 2019 «πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα» προς οποιαδήποτε κατεύθυνση χωρίς καμία ουσία. Ο κόσμος βλέπει πλέον την ανεπάρκεια της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και όπως δεν έχει να παρουσιάσει κανένα ιδιαίτερο επίτευγμα και αρέσκεται μόνο στο να συκοφαντεί όπου και όποιον μπορεί, κάτι που θα κριθεί στις επερχόμενες εκλογές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ