Πέντε οικισμοί του Γοργόμυλου ταλαιπωρούνται από τη ΔΕΗ

dehdinergeio

Τα σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πέντε από τους 11 συνολικά οικισμούς του Γοργόμυλου αναλύει σε επιστολή του προς τον Διευθυντή της ΔΕΗ Άρτας ο πρόεδρος της Κοινότητας Φώτης Βάσιος.

Το πρόβλημα υφίσταται από όταν έγινε η σύνδεση ηλεκτροδότησης στην κοινότητα Φανερωμένης μέσω του Γοργόμυλου και είναι έντονο για τους κατοίκους των συνοικισμών Χαλίκια, Γκούρα, Γεροπλάτανος, Γοργόμυλος (Άνω) και Μαρκάτες.

Διακοπές  σημειώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με μεγαλύτερη συχνότητα τις βροχερές μέρες, με αποτέλεσμα οι παραπάνω συνοικισμοί να παραμένουν στο σκοτάδι για πολλές ώρες ακόμη και μέρες.

Λόγω των συνεχών διαταραχών στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος διακόπτεται και η λειτουργία των τριών αντλιών υδροδότησης των παραπάνω συνοικισμών. Να σημειωθεί εδώ, ότι μετά την αποκατάσταση της βλάβης από τη ΔΕΗ θα χρειαστούν  εικοσιτετράωρα ώστε να αποκατασταθεί η πλήρης υδροδότησή των νοικοκυριών των συνοικισμών αυτών.   

Πέραν τούτου προκαλούνται βλάβες σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές των κατοίκων. Αλλοιώνονται τρόφιμα, η κατανάλωση των οποίων καθίσταται επικίνδυνη για την υγεία τους. Δεν θα πρέπει να παραλειφθεί ότι στις ανωτέρω περιοχές κατοικούν άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας με σοβαρά προβλήματα υγείας, πολλοί από αυτούς συνδεδεμένοι με ιατρικά μηχανήματα, η μη λειτουργία των οποίων μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα υγείας. Και όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω χειμερινής περιόδου, κατά την οποία οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές και η θέρμανση απολύτως απαραίτητη. Έντονο επίσης είναι το πρόβλημα και τους θερινούς μήνες με περιόδους καύσωνα.

«Μέσω αυτής της επιστολής επιθυμούμε την οριστική λύση του προβλήματος και να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και του τοπικού καταστήματος ΔΕΗ το οποίο εκπροσωπείτε.

ΥΓ: Θέλω με την ευκαιρία να σας συγχαρώ για την Τεχνική σας Υπηρεσία, καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτή για την άμεση επέμβαση τους σε περιπτώσεις βλαβών του δικτύου που σημειώνονται αρκετά συχνά στην περιοχή μας» καταλήγει η επιστολή του Προέδρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ