Πέφτει η προεκλογική αυλαία, πως κατανέμονται οι έδρες στην Ήπειρο….

KAPLES_2012Σε λίγες ώρες η προεκλογική αυλαία πέφτει. Ήταν μία μακρά, επίπονη και σκληρή προεκλογική περίοδος. Σφοδρή αντιπαράθεση, φρασεολογία που παρέπεμπε σε προηγούμενες δεκαετίες, διλήμματα, σενάρια καταστροφής και εκβιασμοί. Στοιχεία που την χαρακτήρισαν.

Επιπλέον, ίσως για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, η παρέμβαση των ξένων χωρών και παραγόντων στα εσωτερικά της χώρας έγινε με τον πιο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο. Δεν τηρήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις ούτε τα προσχήματα.

Η χώρα μας βρέθηκε στο επίκεντρο της διεθνούς σκηνής και προκάλεσε αναταράξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Μέσα σε ένα τοπίο εξαιρετικά θολό η χώρα οδηγείται και πάλι στις κάλπες. Για δεύτερη φορά σε ενάμισι μήνα. Και με πιο επιτακτικό το αίτημα συγκρότησης κυβέρνησης.

Η αυτοδυναμία μοιάζει όνειρο θερινής νυχτός για όλα τα κόμματα, ενώ με βάση τα στοιχεία που διαρρέουν από τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δεν αποκλείονται ακόμη και νέες εκλογές το φθινόπωρο.

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου ανέτρεψαν το παραδοσιακό πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας. Όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι την Κυριακή το βράδυ, το πιθανότερο είναι να ζήσουμε ένα εκλογικό θρίλερ και την Δευτέρα να απαιτηθούν κινήσεις συνεννόησης και συνεργασιών για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται πολλά σενάρια για την κατανομή των εδρών στην Περιφέρεια Ηπείρου. Μόνο που αυτά είναι υποθετικά καθώς η κατανομή μπορεί να ανατραπεί σε σχέση με εκείνη του Μαΐου ή να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές που θα εξαρτηθούν από τη δύναμη των κομμάτων και την σειρά κατάταξης.

Στο Νομό Ιωαννίνων είναι πολύ πιθανό το σενάριο της εκλογής πέντε βουλευτών από πέντε διαφορετικά κόμματα.

Στο Νομό Θεσπρωτίας τη μία έδρα θα πάρει το πρώτο κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία είχε πετύχει διαφορά ασφαλείας τον Μάιο τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Νομό Πρέβεζας εκλέγονται δύο βουλευτές. Τις έδρες είχαν μοιραστεί η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και απομένει να δούμε ποιος θα συγκρατήσει ή θα αυξήσει τις δυνάμεις του.

Στο Νομό Άρτας οι τρεις έδρες είχαν μοιραστεί στα τρία πρώτα κόμματα δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ κι αυτό δύσκολα μπορεί να αλλάξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ