Πέφτει η Νέα Δημοκρατία, υψηλά ποσοστά για Καμμένο

DIMOSKOPISIΣημαντική πτώση πέντε ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της VPRC, που θα δημοσιευτεί στο περιοδικό «Επίκαιρα». Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου, πάλι, που συγκεντρώνουν στους κόλπους τους διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ, καταγράφουν ποσοστό 11% στην πρόθεση ψήφου. Εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ από 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, η Δημοκρατική Αριστερά το 11,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, το ΛΑΟΣ 3%, η Χρυσή Αυγή 3,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1,5%, η Δράση 1,0%, το Άρμα Πολιτών 1,5% και άλλο κόμμα 3,0%.

Μετά την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ παρατηρείται για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2010 αύξηση των ποσοστών του σε σχέση με την έρευνα του προηγούμενου μήνα. Αντιθέτως ΝΔ και ΛΑΟΣ καταγράφουν σημαντική πτώση, ενώ ενισχύεται σημαντικά το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», που φαίνεται πως εισέρχεται άνετα στη Βουλή.
Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού αποτυπώνεται και από τα ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς, που σε διάστημα τριών μηνών έκανε ένα δημοσκοπικό άλμα από το 8% στο 16%, για να υποχωρήσει σήμερα στο 11,5%. Αντιθέτως, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σταθερά σε διψήφια ποσοστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ