Πάσχα στο σπίτι μας… Ούτε μετακινήσεις, ούτε εκκλησίες, ούτε χωριά…

Τα όνειρα για την Πασχαλινή έξοδο πήραν τέλος. Η μάχη του κορωνοιού αναμένεται να κορυφωθεί στη διάρκεια του Απριλίου και επειδή η υγεία προέχει η πασχαλινή έξοδος οριστικά ματαιώνεται. Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη το κατέστησε απολύτως σαφές στην ενημέρωση, το απόγευμα της Δευτέρας. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις άλλων υπουργών που είχαν προετοιμάσει το έδαφος. Μάλιστα η Κυβέρνηση, διαπιστώνοντας ότι σημαντική μερίδα πολιτών δεν τηρεί τα μέτρα εξετάζει να προχωρήσει σε νέες απαγορεύσεις προκειμένου να μην γκρεμιστεί αυτό που χτίστηκε μέχρι σήμερα στην χώρα μας.

«Φέτος δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε, δεν θα πάμε σε εκκλησίες», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Θα γιορτάσουμε από το σπίτι για να προστατεύσουμε τους γύρω μας. Οι μέρες μεγαλώνουν, ο καιρός βελτιώνεται. Θα είναι λάθος να βγούμε έξω. Μένουμε πιστοί στο στόχο, μένουμε σπίτι και βγαίνουμε έξω για να καλύψουμε συγκεκριμένες ανάγκες» συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Δεν έκρυψε την ενόχληση του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για την στάση πολλών πολιτών που δεν δείχνουν διατεθειμένοι να συμμορφωθούν με τα μέτρα και ψάχνουν ένα σωρό δικαιολογίες για να μπορέσουν να φύγουν από το σπίτι τους.

«Είναι πολύ σημαντικό να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Υπήρχε μια έξαρση τηλεφώνων από συμπολίτες που ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ εφευρετικότητας. Την Παρασκευή χάλασαν σε όλους τα υδραυλικά στα εξοχικά τους» είπε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη Τύπου, γεγονός που αναγκάζει την κυβέρνηση να πάρει έκτακτα μέτρα εν όψει του Πάσχα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά, θέτει σε κίνδυνο και άλλες περιοχές που ενδεχομένως δεν έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, κάνοντας λόγο για μια «λεπτή κόκκινη γραμμή».

«Περπατάμε πάνω σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή και η όποια απερισκεψία ή όποια λάθος επιλογή μπορεί να αποβεί ολέθρια», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ