Πάσχα της ακρίβειας…

pasxa akriveia

Το Πάσχα της ελευθερίας, αυτό που έρχεται και συνοδεύεται από τις καθιερωμένες θρησκευτικές και άλλες εκδηλώσεις, μετατρέπεται σε Πάσχα της ακρίβειας.

Η πολυαναμενόμενη έξοδος στο χωριό γίνεται πανάκριβη και το πασχαλινό τραπέζι πετάει στα ύψη.

Κι όλα αυτά υπό το βάρος μιας πολύ ακριβής πλέον καθημερινότητας που εξανεμίζει το οικογενειακό εισόδημα.

Το κύμα ανατιμήσεων έχει βάλει φωτιά σε όλα τα πασχαλινά είδη και ο εμπορικός κόσμος εκφράζει την αγωνία του καθώς ο τζίρος δεν φαίνεται να ανεβαίνει ενώ οι λειτουργικές δαπάνες πετάνε στα ύψη.

Το κόστος στο πασχαλινό τραπέζι εκτοξεύουν οι τιμές των αμνοεριφίων και των παραδοσιακών εδεσμάτων, ενώ για τους νονούς τα δώρα στα βαφτιστήρια πιάνουν τιμές «χρυσού».

Με βάση την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, το πασχαλινό τραπέζι θα είναι ακριβότερο φέτος κατά 35%, με το μέσο κόστος να προσεγγίζει τα 300 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. Το ποσό αυτό είναι απαγορευτικό για σημαντική μερίδα καταναλωτών, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμα και το Δώρο του Πάσχα που ακόμα «απολαμβάνουν» οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Σε όλα αυτά προστίθεται το ενεργειακό κόστος και κυρίως το κόστος της εξόδου προς το χωριό. Τα καύσιμα καθημερινά γίνονται ακριβότερα και το ταξίδι μοιάζει με μεγάλη πολυτέλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ