Πάργα: Ψάχνουν… τσοπάνο για τα ανεπιτήρητα

anepitirita

Κοσμοπολίτικη η Πάργα αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει προβλήματα. Μεγάλος δήμος άλλωστε με έντονο αγροτικό χαρακτήρα.

Ένα από τα προβλήματα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια στην περιοχή προσπαθεί να λύσει ο Δήμος.

Κι αυτό σχετίζεται με τα ανεπιτήρητα ζώα, κυρίως τα βοοειδή που… δεν γνωρίζουν Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Με ανακοίνωση του ο Δήμος ζητά την κατάθεση προσφορών έως την Παρασκευή 10/7/2020, ώστε να αναδείξει ανάδοχο που θα συλλέγει και θα φιλοξενεί τα ανεπιτήρητα παραγωγικά  ζώα σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία, ώστε να απομακρύνονται από τον δημόσιο χώρο και ιδιαίτερα από το οδικό δίκτυο.

Στόχος του Δήμου Πάργας είναι να βάλει τέλος στην ασυδοσία που επικρατεί εδώ και χρόνια, εφαρμόζοντας τον νόμο και προστατεύοντας την υγεία των πολιτών.

Ο ανάδοχος θα λαμβάνει  το ποσό των 150,00 € για κάθε μετάβαση στα όρια του Δήμου προκειμένου να προβεί στην συλλογή και μεταφορά των ανεπιτήρητων ζώων από τα δημοτικά διαμερίσματα στις εγκαταστάσεις του  και το ποσό των 20,00 € ημερησίως για κάθε ζώο για  χρονικό διάστημα δέκα ημερών που θα αφορά τον σταυλισμό και την εκτροφή.

Μετά την παρέλευση των δέκα  ημερών που προβλέπονται σύμφωνα με την νομοθεσία και εφόσον δεν εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης των ανεπιτήρητων ζώων ,τα ζώα θα οδηγούνται προς σφαγή και η κατανομή τους θα γίνεται ως εξής: 70% της αξίας θα λαμβάνει ο Δήμος και 30% θα λαμβάνει ο ανάδοχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ