Παραίτηση με αιχμές και μισόλογα

GKOYBASΛίγα σχετικά με όσα αναμένονταν λέει τελικά στην επιστολή της παραίτησής του ο πρώην αντιδήμαρχος Άρτας Θεόδωρος Γκούβας. Ο κ. Γκούβας είχε την ευθύνη του τομέα καθαριότητας και ως αιτία για την παραίτηση επικαλείται την απομάκρυνση από την υπηρεσία αριθμού εργαζομένων με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει έτσι το έργο της.

Όσοι γνωρίζουν βέβαια τα πραγματικά γεγονότα αλλά και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της πλειοψηφούσας παράταξης σημειώνουν ότι αυτή είναι η αφορμή κι όχι η αιτία.

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τέταρτη παραίτηση αντιδημάρχου από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων της παρούσας δημοτικής αρχής.

Στην επιστολή του ο κ. Γκούβας αναφέρει:

Κύριε Δήμαρχε,
Με εντολή σας απομακρύνθηκε σημαντικός αριθμός νεοπροσληφθέντων εργαζομένων του τομέα οδοσάρωσης της υπηρεσίας καθαριότητας από τους ορισθέντες τομείς της πόλης με την έναρξη της εβδομάδας, για να τεθούν υπό την εποπτεία άλλου πολιτικού παράγοντα που ήδη καλεί τους εργαζομένους να παρουσιάζονται στο γραφείο του για εντολές. Υπόψη, οι εν λόγω εργαζόμενοι προσελήφθηκαν ως εργάτες καθαριότητας και όλη την προηγούμενη εβδομάδα δεν υπήρξε καμία αντίρρηση εκ μέρους σας.

Επιπλέον, η Διευθύντρια ΠΡΣ δεν έχει έως τώρα, ονομαστική κατάσταση του ΠΡΣ που προσελήφθη, και γνώση του αριθμού και της ειδικότητάς τους. Μου αναφέρθηκε επίσης ότι, στην καθαριότητα θα εργαστεί συγκεκριμένος αριθμός, αλλά διατέθηκε μικρότερος με εντολή του αρμόδιου παράγοντα.

Επειδή, εργάστηκα στην υπηρεσία, που είχα την τιμή να διοικώ, με σύνεση και σεβασμό δεν ανέχομαι την υφιστάμενη κατάσταση και την αντίληψη να διαχειρίζεται το προσωπικό πολιτικός παράγοντας χωρίς θεσμικό ρόλο, ως και την επιχειρούμενη εκ μέρους σας υποβάθμισή μου. Για τους ανωτέρω λόγους υποβάλλω την παραίτησή μου από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου και παρακαλώ να γίνει αποδεκτή. Θεωρώ ότι, σας διευκολύνω στον πολιτικό σας σχεδιασμό και δεν αποτελώ τροχοπέδη στο έργο σας. Με τιμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ