Παρέμβαση Πανηπειρωτικής για την Ιόνια Οδό

DROMOSΤην επανέναρξη των εργασιών στην Ιόνια Οδό, ζητά με υπόμνημά της η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, το οποίο απευθύνεται στους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς.

Η Πανηπειρωτική εκφράζει την ανησυχία, την αγωνία αλλά και την έντονη διαμαρτυρία της για την διακοπή των εργασιών στον μεγάλο οδικό άξονα και ζητά αφενός μεν την απεμπλοκή του, αφετέρου δε μείωση των τιμών των διοδίων.

«Νομίζουμε πως είναι περιττό να τονίσουμε ότι το έργο αυτό είναι έργο στρατηγικής σημασίας και υπερτοπικού χαρακτήρα, έργο που με την ολοκλήρωσή του, θα μειώσει τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες και θα τονώσει τόσο την τοπική όσο και την Εθνική Οικονομία.

Γι΄ αυτό και αιτούμαστε την ταχύτατη απεμπλοκή του και κατά πάσα περίπτωση την εκτέλεσή του, έστω κατά προτεραιότητα μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, γιατί έτσι θα υλοποιήσει η πολιτεία την υποχρέωση και δέσμευσή της προς την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες.

Επίσης εκ του σύνεγγυς η Συνομοσπονδία μας παρακολουθεί τα τελευταία δύο χρόνια τις καθ΄ όλα σωστές δημόσιες δηλώσεις Σας για μείωση των διοδίων που είναι και θέση της Συνομοσπονδία μας.

Δυστυχώς όμως και προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει γίνει τίποτα. Και επ΄ αυτού του σοβαρού θέματος που με δεδομένη την οικονομική συγκυρία συνιστά ιδιότυπο οικονομικό αποκλεισμό της ιδιαίτερης πατρίδας μας, αναμένουμε θετική από την πλευρά σας ανταπόκριση», αναφέρεται στο υπόμνημα της Πανηπειρωτικής.

Την ανακοίνωση υπογράφει για το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος Γιώργος Δ. Οικονόμου, και ο Γ. Γραμματέας Ιπποκράτης Μ. Κατσένης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ