Παρέμβαση Καλογιάννη για Ρυθμιστικό

Πρόταση άμεσης θεσμοθέτησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων κατέθεσε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο πρώην Υπουργός Σταύρος Καλοογιάννης.

Για το ίδιο θέμα μάλιστα είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, τον οποίο ενημέρωσε για την πρωτοβουλία.

Η καθυστέρηση θεσμοθέτησης του Ρυθμιστικού επί μία σχεδόν δεκαετία, έχει διογκώσει τα χωροταξικά, πολεοδομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Το Ρυθμιστικό, πέρα από τα οικιστικά ζητήματα, θα δώσει λύσεις στη χωροθέτηση των υπερτοπικών χρήσεων, στην ανάδειξη του δημόσιου χώρου, στην παραχώρηση του συνόλου του στρατοπέδου Βελισσαρίου στην πόλη, στην ενιαία αντιμετώπιση του παραλίμνιου μετώπου και στη δημιουργία του παραλίμνιου οικολογικού πάρκου, στην προστασία και ανάδειξη του οικοσύστηματος της Παμβώτιδας, στη δημιουργία της Τεχνόπολης, για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες, παρότι έχει θεσμοθετηθεί από το 2009.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Ιανουαρίου 2018 ο Στ. Καλογιάννης είχε ζητήσει, εγγράφως, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος την άμεση θεσμοθέτηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Ηπείρου, το οποίο εκκρεμεί επί 2 ½ χρόνια! Η επιστολή του δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ