Παρέμβαση για τον παιδικό της Εργατικής Εστίας

paidikoi statmoiΆμεση ήταν η παρέμβαση της Διοίκησης του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ιωαννιτών στο πρόβλημα που δημιουργείται με το επικείμενο κλείσιμο της Εργατικής Εστίας και κατ’ επέκταση του παιδικού σταθμού που λειτουργεί στα Γιάννινα.

Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, με έγγραφο που απέστειλε σήμερα στον Υπουργό Εργασίας, ζητά, στην περίπτωση που το κλείσιμο οριστικοποιηθεί, ο παιδικός σταθμός να παραχωρηθεί στο Δήμο και να μεταταχθεί το προσωπικό που απασχολεί σήμερα σε κενές οργανικές θέσεις του Οργανισμού.

Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί η συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του παιδικού σταθμού, ο οποίος εξυπηρετεί δεκάδες οικογένειες της περιοχής.

«Η παρέμβασή μας αυτή, έχει στόχο να λύσει ένα πρόβλημα, πριν ακόμη αυτό δημιουργηθεί. Ο Δήμος παρακολουθεί τις εξελίξεις και προσπαθεί να παρεμβαίνει άμεσα με όσες δυνατότητες έχει ώστε να αναπτύξει ένα δίχτυ προστασίας, στις σημερινές ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές που ζούμε», τόνισε ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης.

ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΦΟΥΡΛΗ

Άκρως αποδοτική ήταν η συνεργασία που είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Φίλιππας Τσουμάνης με διευθυντικά στελέχη της εταιρίας ΙΚΕΑ.

Στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε ο Όμιλος Φουρλή να αναλάβει την κάλυψη όλου του εξοπλισμού που θα απαιτηθεί για τον ξενώνα αστέγων. Παράλληλα ο ίδιος Όμιλος έκανε γνωστό ότι αναλαμβάνει την τροφοδοσία του Καταστήματος Αλληλεγγύης που λειτουργεί ο ΟΚΠΑΠΑ για όλη τη διάρκεια του 2012.

Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον Όμιλο Φουρλή ελπίζοντας ότι το παράδειγμά του θα ακολουθήσουν κι άλλες επιχειρήσεις που μπορούν να προσφέρουν για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ