Παρέμβαση δημάρχου για την αστική συγκοινωνία

astikoΈκκληση προς τη Διοίκηση και τους μετόχους του Αστικού ΚΤΕΛ να αναπροσαρμόσουν την συγκοινωνιακή τους πολιτική απηύθυνε σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος. Είχε προηγηθεί η συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ, όπου κατατέθηκαν οι σχετικοί προβληματισμοί.

Οι απαιτήσεις στο νέο Δήμο έχουν αυξηθεί και η ανάγκη για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού είναι επιτακτική.

Ο Δήμος όπως είναι γνωστό επιδοτεί το Αστικό ΚΤΕΛ προκειμένου να διασφαλίσει φτηνή μετακίνηση για τους κατοίκους των περιφερειακών δημοτικών ενοτήτων. Παράλληλα λόγω και της οικονομικής κρίσης, πολλοί μειώνουν τις μετακινήσεις με ΙΧ.

«Αυτό που διαπιστώνουμε στην πράξη είναι ότι σήμερα απαιτείται αναμόρφωση της συγκοινωνιακής πολιτικής.

– Χρειάζονται περισσότερα δρομολόγια τα οποία θα εκτελούνται με συνέπεια. Ήδη έχουμε προκηρύξει κι έργο για τον εκσυγχρονισμό των στάσεων.

– Απαιτείται άλλος τύπος λεωφορείων για τις μετακινήσεις εντός της πόλης. Είναι καιρός πια το Αστικό ΚΤΕΛ να εξετάσει τη δυνατότητα δρομολόγησης μίνι μπας, ώστε και περισσότερα δρομολόγια να κάνει και νέες γραμμές να αναπτύξει και καλύτερες υπηρεσίες να παρέχει.

Απευθύνω έκκληση προς τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ να εξετάσει το θέμα αυτό, σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλίες για λύση», υπογράμμισε ο Δήμος.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση συμπλήρωσε πως η λύση αυτή μπορεί να δοθεί είτε από τον ίδιο το Δήμο είτε μέσα από διαγωνισμό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ολόκληρες συνοικίες οι οποίες σήμερα δεν καλύπτονται από το Αστικό ΚΤΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ