Παρέμβαση από τον ΔΣΙ για το κολαστήριο των Μεταγωγών

METAGOGONΛίγες μέρες μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Epiruspost.gr για την τραγική κατάσταση τόσο στο τμήμα Μεταγωγών Ιωαννίνων όσο και στα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων οι παρεμβάσεις έρχονται η μία μετά την άλλη.

Ήδη στο ζήτημα παρενέβη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων η οποία συζήτησε το ίδιο θέμα με την τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ χωρίς όμως να λάβει ουσιαστικές απαντήσεις.

Η ΕΑΥΝΙ σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, ενώ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος, όπως ακριβώς έπραξε και στην περίπτωση του 35χρονου Αλβανού που μεταφέρθηκε κακοποιημένος από το νοσοκομείο του Κορυδαλλού.

Όπως έκανε γνωστό η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αναστασία Γιογλή θα σταλεί επιστολή τόσο στους αρμόδιους υπουργούς όσο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία θα ζητείται η άμεση λήψη μέτρων για το Τμήμα Μεταγωγών.

«Είναι παράνομο άνθρωποι να εκτίουν μέρος της ποινής τους στα κρατητήρια. Οι αρμόδιοι δεν μπορούν να κλείνουν άλλο τα αυτιά τους. Η κατάσταση αυτή δεν τιμά κανέναν μας και φοβούμαι ότι η χώρα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέες καταδίκες. Οι συνθήκες στο Τμήμα Μεταγωγών είναι απαράδεκτες. Στοιβάζονται άνθρωποι που δεν μπορούν να δουν ούτε το φως της μέρας. Οι συνθήκες παραπέμπουν σε κολαστήρια» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Γιογλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ