«Παρέλαση» πολιτικών αρχηγών από τα Γιάννινα…

Το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τις ευρωεκλογές μπορεί να είναι μειωμένο ωστόσο η αναμέτρηση θα δώσει σημαντικά και κρίσιμα μηνύματα στην Κυβέρνηση και φυσικά στην αντιπολίτευση. Η πρωτιά και κυρίως η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος θα είναι ο πλέον καθοριστικός παράγοντας στην πορεία προς τις εθνικές κάλπες. Τις αμέσως επόμενες ημέρες και μέχρι την στιγμή της κάλπης όλα τα κόμματα εντείνουν την δραστηριότητά τους ακόμη κι αν αυτή περνά σε δεύτερο πλάνο εξ αιτίας του αυξημένου ενδιαφέροντος για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό την τιμητική τους θα έχουν οι επισκέψεις και οι περιοδείες.

Στα Γιάννινα το γεγονός που μονοπωλεί το ενδιαφέρον είναι η άφιξη του Πρωθυπουργού την ερχόμενη Τρίτη. Το πλήρες πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει την ίδια μέρα, στις επτάμισι το απόγευμα σε ανοιχτή εκδήλωση στο ξενοδοχείο Du Lac.

Εκεί αναμένεται να κάνει έναν εκτενή απολογισμό όσων προχώρησαν και υλοποιήθηκαν στην Ήπειρο τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά το Αναπτυξιακό Συνέδριο ενώ αναμένεται να προχωρήσει και σε συγκεκριμένες εξαγγελίες, ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχή.

Τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε ρυθμούς προετοιμασίας της επίσκεψης επιδιώκοντας την μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση.

Μία μέρα νωρίτερα στα Γιάννινα θα βρεθεί ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ο οποίος θα περιοδεύσει με υποψηφίους ευρωβουλευτές του κόμματός του και θα συναντηθεί με στελέχη από την Ήπειρο.

Οι επισκέψεις πολιτικών αρχηγών θα συνεχιστούν και το δεύτερο δεκαήμερο του Μαίου. Στα Γιάννινα αναμένεται να βρεθεί η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, πιθανότατα στις 13 του μήνα.

Από την πολιτική ατζέντα δεν θα λείπει και το γαλάζιο στρατόπεδο. Πληροφορίες θέλουν να ετοιμάζονται ήδη τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει κλειδώσει ωστόσο το πιθανότερο είναι πως κι αυτή θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο του μήνα.

Μέχρι τις ευρωεκλογές λοιπόν σχεδόν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων θα περάσουν από την Ήπειρο, επιδιώκοντας να επικοινωνήσουν τις θέσεις τους και κυρίως να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ