Παρατείνονται οι εγγραφές στα δημόσια αγροτικά ΙΕΚ

galaktokomiki

Με απόφαση της διοίκησης του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ παρατείνονται έως 21 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για το διδακτικό έτος 2022- 2023, στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ)  του Οργανισμού.

Οι εγγραφές αφορούν:

1.Νέουςσπουδαστές,κατόχουςαπολυτηρίουΓενικούήΕπαγγελματικούΛυκείουκαι ισότιμων τίτλων

2.Τουςεπιτυχόντεςυποψηφίους, που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό

ΟΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑδιαθέτειπερισσότερααπό100χρόνιαιστορίαςκαιεμπειρίαςστην αγροτικήεκπαίδευσηκαιείναιδιαπιστευμένοςφορέαςErasmus+.Προσφέρεισπουδέςγια μιασύγχρονηΑγροτικήΕπαγγελματικήΕκπαίδευσησενέουςαπόολόκληρητηνχώρα, πουθέλουνναδραστηριοποιηθούνή/καινααπασχοληθούνσεεκμεταλλεύσειςκαι επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Στο Νομό μας λειτουργεί στα Γιάννενα το ΔΙΕΚ γαλακτοκομίας- τυροκομίας, δίνοντας στους αποφοίτους του δίπλωμα επαγγελματία, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε ένα κλάδο που ήδη ανθεί στη χώρα μας και έχει εξαιρετικές προοπτικές. 

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός γαλακτοκομίας- τυροκομίας έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο επαγγελματία, με αναγνωρισμένη αξία στον χώρο και με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.

Η παραγωγή γάλακτος και τυριού αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της κτηνοτροφικής παραγωγής στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας σημειώνει ρεκόρ στις εξαγωγές τυριών, καθώς και στην κατά κεφαλήν κατανάλωση τυροκομικών προϊόντων.

Οι σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός γαλακτοκομίας-τυροκόμος μέσα από την υψηλού επιπέδου κατάρτιση πάνω στις σύγχρονες τάσεις παραγωγής και επεξεργασίας γάλακτος και τυροκομικών προϊόντων, θα μπορούν να απασχοληθούν στην παραγωγή διαφόρων μορφών τυποποιημένου και μεταποιημένου γάλακτος ή προϊόντα αυτού. Στην αγορά εργασίας μόνο το 10% των εργαζομένων που ασχολείται με το επάγγελμα έχουν εκπαιδευτεί σε τεχνικά σχολεία, ενώ το 90% έχουν εμπειρική ειδίκευση. Μέσα από την κατάρτιση στην ειδικότητα Τεχνικός γαλακτοκομίας-τυροκόμος οι σπουδαστές μπορούν να πάρουν τις κατάλληλες γνώσεις ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τη δική τους μικρή οικογενειακή επιχείρηση και να συνδυάσουν την παράδοση με την υψηλή τεχνολογία, παράγοντας ανταγωνιστικά προϊόντα με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών ο απόφοιτος, έχει τη δυνατότητα να εργαστεί ως εξειδικευμένος επαγγελματίας σε:

–              βιομηχανίες γάλακτος

–              τυροκομεία

–              μονάδες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων (βούτυρο, γιαούρτι, παγωτό κ.α.)

–              συνεταιρισμούς

–              κτηνοτροφικές μονάδες

–              ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου

–              ως ελεύθερος επαγγελματίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ