Παράταση σε τέλη, απολυμάνσεις και τηλέφωνα

Σε σειρά μέτρων που αφορούν στην λειτουργία των υπηρεσιών έχει προχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών ενώ ξεκινά πρόγραμμα απολυμάνσεων σε σχολεία και άλλες κτιριακές υποδομές.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Δήμαρχος:

–  Οι υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν κανονικά.  Η επικοινωνία ωστόσο των πολιτών θα πρέπει να γίνεται τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά. Όπου κρίνεται απαραίτητο θα πρέπει να γίνεται με ραντεβού. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται όλες οι οδηγίες και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

–              Έχει προγραμματιστεί άμεσα η απολύμανση όλων των δομών του Δήμου.

–              Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα στις υπηρεσίες που έχουν άμεση επαφή με τους πολίτες και έχουν δοθεί οδηγίες στους υπαλλήλους να τηρούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και προστασίας.

–              Έχουν κλείσει όλοι οι αθλητικοί χώροι. Οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν την συνάθροιση στις παιδικές χαρές και στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους.

–              Έχει διανεμηθεί και έχει αναρτηθεί ενημερωτικό υλικό με τις οδηγίες προστασίας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

–              Έχει ανασταλεί η διοργάνωση οποιασδήποτε πολιτιστικής και αθλητικής δραστηριότητας από Πολιτιστικούς Συλλόγους, Δήμο, ΝΠΔΔ και Δημοτικές Επιχειρήσεις

–              Οι χώροι άθλησης (γήπεδα κλπ.)  είναι πλέον κλειστοί και για όλα τα τμήματα υποδομών όλων των αθλητικών σωματείων.

–              Θα δοθεί παράταση στις προθεσμίες για καταβολή ανταποδοτικών ή άλλων τελών όπου υπάρχει υποχρέωση από δημότες και επαγγελματίες για αυτή την περίοδο μέχρι και το τέλος Απριλίου.

–              Θα ληφθεί μέριμνα για την ανακούφιση του κλάδου υγειονομικού ενδιαφέροντος που πλήττεται άμεσα από την κρίση.

–              Τα συλλογικά όργανα του Δήμου θα λειτουργήσουν με βάση τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

«Καλούμε όλους τους υπαλλήλους και δημότες του Δήμου Ιωαννιτών, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης COVID – 19 που εκδίδονται από του Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

Ιδιαίτερα παρακαλούνται οι ομάδες υψηλού κινδύνου (ηλικιωμένοι και έχοντες χρόνια υποκείμενα νοσήματα) να μένουν στις οικίες τους. 

Μένουμε σπίτι…» κατέληξε

Για εξυπηρέτηση από τον Δήμο, τα ΚΕΠ ή τα Κέντρα Κοινότητας, οι πολίτες θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν τηλεφωνικά στους ακόλουθους αριθμούς:

  1. ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 2651361117-100
  2. ΚΕΠ : 2651070916
  3. ΔΕΥΑΙ: 2651054500
  4. ΤΑΠ: 2651361322
  5. ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ:2651361343/ 344
  6. ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ: 2651361350/351
  7. ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ: 2651020015
  8. ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ:2651361105

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ