Παράταση για τους δασικούς χάρτες

Παρατείνεται έως τις 30 Μαΐου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες σε 13 περιοχές της χώρας. Αυτό αναφέρεται σε τροπολογία που περιελήφθη στο νομοσχέδιο για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Στις περιοχές που αφορά η παράταση περιλαμβάνεται και ο Νομός Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο βασικός λόγος που δίνεται η παράταση έως τις 30 Μαΐου είναι η μη ανταπόκριση των δήμων όσον αφορά την υποχρέωσή τους αφενός να οριοθετήσουν τους οικισμούς και τις οικιστικές πυκνώσεις και αφετέρου να διασφαλίσουν το δικαίωμα των πολιτών για μη υποβολής αντίρρησης.

Για τους χάρτες που η ανάρτησή τους ξεκίνησε στις 30 Οκτωβρίου 2017 καθώς και για τους υπό κατάρτιση και επικαιροποίηση δασικούς χάρτες (κατά την έναρξη ισχύος του υπό ψήφιση νόμου για τους Φορείς Διαχείρισης), οι Δήμοι οφείλουν ως τις 15 Μαΐου 2018, να οριοθετήσουν σχέδια πόλεως και οικιστικές πυκνώσεις. Οι αντιρρήσεις που εκκρεμούν κατά των δασικών χαρτών στις συγκεκριμένες περιοχές θα θεωρούνται ως μη υποβληθείσες και το ειδικό τέλος που έχει καταβληθεί θα επιστρέφεται στους δικαιούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ