Παράταση για τις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών

PAPALEXISΤις προηγούμενες ημέρες δημιουργήθηκε ένα μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με την μεταφορά των μαθητών αφού οι περισσότεροι διαγωνισμοί που διεξήγαγαν οι Δήμοι για την ανάδειξη νέων μεταφορέων απέβησαν άκαρποι.

Το πρόβλημα πήρε πανελλαδική διάσταση με αποτέλεσμα την έκτακτη συνάντηση των Προέδρων των ΠΕΔ με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλο στην Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης περιέγραψαν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που είχαν προκύψει στην διενέργεια των διαγωνισμών, υπογραμμίζοντας πως ήταν ορατός ο κίνδυνος να μπλοκάρει η μεταφορά των μαθητών από τις 8 Ιανουαρίου, δεδομένου ότι πολλοί από τους μέχρι τότε διαγωνισμούς είχαν κηρυχθεί άγονοι.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος ανακοίνωσε τότε ότι το αργότερο εντός του επόμενου διμήνου θα καταβληθούν στους μεταφορείς το σύνολο των οφειλών για το 2011 από το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών καθώς επίσης και των οφειλών του κράτους για το πρόγραμμα «ΣΥΝ- ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

Έπειτα από τη συνάντηση αυτή και έως ότου βρεθεί η οριστική λύση, το Υπουργείο Εσωτερικών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 268/31-12-2011 – Τεύχος Α’, στο Άρθρο 2 με θέμα “Ρυθμίσεις επειγόντων θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών” στο εδάφιο 7, αποφασίστηκε το εξής: “Οι συμβάσεις που έχουν συνάψει οι περιφέρειες για την μεταφορά των μαθητών και παρατάθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 70 του ν.4002/2011 (Α’ 180) παρατείνονται έως την 28η Φεβρουαρίου 2012”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ