Παράρτημα της ΕΕΤΑΑ στα Γιάννινα… Έμπρακτη υποστήριξη των Δήμων της Ηπείρου

eetaa_giannena1

Χρήσιμη και εποικοδομητική ήταν η ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσαν στα Γιάννινα η ΠΕΔ Ηπείρου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Η ΕΕΤΑΑ αποτελεί τεχνικό και επιστημονικό σύμβουλο της Αυτοδιοίκησης αλλά και του Υπουργείου Εσωτερικών και έτσι μπορεί να δημιουργήσει μία ισχυρή, αμφίδρομη σχέση προς όφελος των Δήμων. Η σημαντικότερη είδηση που προέκυψε από την συνάντηση των Ιωαννίνων είναι ότι η ΕΕΤΑΑ θα λειτουργήσει το αμέσως επόμενο διάστημα παράρτημα στην περιοχή προκειμένου να συνδράμει τους δήμους κυρίως στην ωρίμανση έργων και μελετών.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ηλίας Γιάτσιος, ο οποίος κατάγεται από τα χωριά της Ζίτσας και δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του προς την περιοχή.

«Η εταιρεία θα ενισχύσει τον ρόλο της με την ανάπτυξη κι άλλων προγραμμάτων πέραν αυτών που υλοποιεί σήμερα. Θα στηρίξουμε τους Δήμους με τεχνική βοήθεια κι υποστήριξη μέσω των παραρτημάτων που έχουμε.. Ένα από τα παραρτήματα θα ξεκινήσει την λειτουργία του στα Γιάννινα», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Γιάτσιος.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης τόνισε ότι η ΕΕΤΑΑ μπορεί να αποτελέσει σημαντικό συμπαραστάτη των Δήμων και υπογράμμισε την ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση να έχει ρόλο και λόγο στον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • eetaa giannena1

«Η ΠΕΔ θα προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση με στόχο την εκπαίδευση και την κατάρτιση από τα στελέχη της ΕΕΤΑΑ. Εκτιμούμε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε ένα ευρύ πεδίο συνεργασιών ώστε οι δήμοι και ειδικά οι μικρότεροι να βοηθηθούν σημαντικά», ανέφερε ο κ. Ντακαλέτσης.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ τόνισε ότι η ΕΕΤΑΑ αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο που οι δήμοι πρέπει να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η συνεργασία όλων των Δήμων, της ΠΕΔ και της ΕΕΤΑΑ είναι απαραίτητη και μπορεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα.

Στο περιθώριο της συνάντησης έγινε γνωστό ότι η ΠΕΔ Ηπείρου είναι μία εκ των δύο της χώρας (η δεύτερη είναι της Δυτικής Μακεδονίας) που δεν είναι μέτοχος στην ΕΕΤΑΑ. Πρόκειται για μία εκκρεμότητα που έρχεται από το παρελθόν και όπως φαίνεται θα λυθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ