Παραιτήσεις γιατρών και δύσκολες εφημερίες στην Άρτα

nosokomeio arta

Σε παραίτηση οδηγήθηκαν δύο ειδικευόμενοι γιατροί στην Παθολογική της Άρτας ενώ άλλοι δύο που είναι σε παράταση μπορούν ανά πάσα στιγμή να εγκαταλείψουν το νοσοκομείο.

Η κατάσταση οδεύει από το κακό στο χειρότερο κι αυτό αποτυπώνεται στο πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογικής που κατατέθηκε την Παρασκευή.

Έτσι για οκτώ εφημερίες η Κλινική θα λειτουργεί με τη βοήθεια ενός μόνο ειδικευόμενου έχοντας να καλύψει 60 έως 70 ασθενείς που νοσηλεύονται σε καθημερινή βάση αλλά και τα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το ΠΑΜΕ Υγείας Άρτας αυτή την στιγμή στο Νοσοκομείο είναι κλειστή η Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας.

Δεν υπάρχει γιατρός στο Παθολογοανατομικό Τμήμα με αποτέλεσμα οι βιοψίες να στέλνονται στην Αθήνα και τα αποτελέσματα να φτάνουν με καθυστέρηση και με ότι συνεπάγεται αυτό για την έγκαιρη διάγνωση.

Στη χειρουργική κλινική αποχώρησε ένας γιατρός την 1η Ιουλίου και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας ειδικευόμενος με αποτέλεσμα να καλύπτει ένας γιατρός την κλινική, τα έκτακτα περιστατικά και τα έκτακτα χειρουργεία!

Στην πνευμονολογική κλινική υπάρχουν μόνο τρεις γιατροί και ορισμένες εφημερίες καλύπτονται από παθολόγους, ακόμη και από ειδικευόμενους ή αγροτικούς ιατρούς χωρίς παρουσία ειδικευμένου πνευμονολόγου!

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν οι παραιτήσεις των δύο ειδικευόμενων γιατρών της παθολογικής.

Το ΠΑΜΕ Υγείας ζητά την άμεση λήψη μέτρων για να αποφευχθεί κατάρρευση του Νοσοκομείο και καλεί σε πανυγειονομική απεργία στις 12 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ