Παραδίδει τα απορρίμματα η Περιφέρεια.. Συμφωνία για την λειτουργία των ΣΜA

perifereia fodsa

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα έντασης βγαίνει λευκός καπνός για την επόμενη μέρα στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο.

Περιφέρεια και ΦΟΔΣΑ βάζοντας αμφότεροι νερό στο κρασί τους συμφώνησαν να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα.

Στην κλειστή σύσκεψη που έγινε απουσίαζαν πολλοί δήμαρχοι, γεγονός που δεν επηρεάζει τις αποφάσεις καθώς αυτές θα μπορούσαν να ληφθούν ακόμη και σε επίπεδο… υπηρεσιών.

Η συζήτηση που έγινε είχε πολλές αναφορές στο παρελθόν και σε λάθη που έγιναν και τα οποία εντοπίστηκαν εκ των υστέρων!

Επί της ουσίας τώρα η Περιφέρεια προχωρά στην σταδιακή παράδοση της αλυσίδας των απορριμμάτων στον ΦΟΔΣΑ αρχής γενομένης από τη χρήση όσων αφορούν στο εργοστάσιο και είναι στην αρμοδιότητά της.

Όσο για τους ΣΜΑ κάτω από την ασφυκτική πίεση που έχουν δημιουργήσει οι ανάγκες των Δήμων, θα γίνει η δοκιμαστική λειτουργία από την Περιφέρεια ακόμη και στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τον ΦΟΔΣΑ και τους Δήμους και στην συνέχεια θα παραδοθούν.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου είναι εξαιρετικά λακωνική και ουσιαστική παραθέτει την δήλωση του Περιφερειάρχη με την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

 «Έγινε συζήτηση πρώτα για το Εργοστάσιο για το οποίο η Περιφέρεια θα δώσει τη χρήση για όσα θέματα είχε στην αρμοδιότητά της  στον ΦΟΔΣΑ,  καθώς ως εγκατάσταση έχει παραχωρηθεί στο Φορέα που σήμερα το λειτουργεί. Επίσης συζητήσαμε και αποφασίσαμε ομόφωνα για του ΣΜΑ να βρούμε λύσεις σε όλα τα θέματα για τα οποία υπάρχουν εκκρεμότητες. Θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από την ΥΓΟΣ και το ΕΠΕΡΡΑΑ και με συζήτηση με το αρμόδιο Υπουργείο. Ως Περιφέρεια θέλουμε να αποδεσμευτούμε από τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά σύμφωνα με τους κανόνες και χωρίς βάρη των δημοτών».

Αισιόδοξος για την επόμενη μέρα εμφανίστηκε και ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Νίκος Καλαντζής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ