Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Αδιέξοδο και απειλή κατασχέσεων

almpanisΣτο 64% φτάνουν οι περικοπές που έγιναν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το οποίο πλέον βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και πολύ δύσκολα θα καταφέρει να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα υπηρεσίες όπως η σίτιση και η στέγαση.

Πέραν αυτών το Πανεπιστήμιο είναι αντιμέτωπο με την απειλή της κατάσχεσης της Ζαππείου Φοιτητικής Εστίας καθώς η οφειλή προς την εταιρία που την ολοκλήρωσε ανέρχεται στις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Ήδη ο Πρύτανης έχει ζητήσει τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να βρεθεί λύση, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να έχει καταστεί ακόμη εφικτό.

Με την έναρξη της ακαδημαικής χρονιάς κατατέθηκαν 1300 αιτήσεις για φιλοξενία στις εστίες του Πανεπιστημίου. Από αυτές δεν ικανοποιήθηκαν οι 330 και ήδη το Πανεπιστήμιο, όπως ανέφερε ο κ. Αλμπάνης, έχει απευθυνθεί στα ξενοδοχεία της πόλης προκειμένου να καταθέσουν προσφορές για να φιλοξενηθούν εκεί οι φοιτητές.

Οι αιτήσεις ήταν αρκετά περισσότερες από πέρυσι, απόρροια της οικονομικής κρίσης. Ανάλογο βέβαια είναι το τοπίο και στον τομέα της σίτισης. Δικαιούχοι είναι περίπου 4000 φοιτητές ενώ η επιχορήγηση του Υπουργείου αρκεί μόνο για τρεις χιλιάδες.

Παράλληλα σοβαρό πρόβλημα αναμένεται να προκύψει και με την θέρμανση καθώς το κόστος υπολογίζεται κατά 500 χιλιάδες μεγαλύτερο από αυτό του προηγούμενου έτους οι πιστώσεις όμως είναι πολύ μικρότερες.

Η οικονομική κατάσταση λοιπόν είναι τραγική μετά το κούρεμα των αποθεματικών και αυτή που ξεκίνησε θα είναι μία από τις δυσκολότερες χρονιές για το Πανεπιστήμιο.

«Είμαστε αναγκασμένοι αυτή την περίοδο να δηλώσει ότι το Πανεπιστήμιο που τόσα έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στην τοπική κοινωνία, ζητά από αυτή την βοήθειά της προκειμένου να παραμείνει ζωντανό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης και στη δήλωση αυτή αποτυπώνεται η αγωνία για το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ