Παλιοί και νέοι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για το Νομό Ιωαννίνων

pasok ioannina

Μόλις δύο από τους υποψηφίους του 2019 περιέχονται στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για το Νομό Ιωαννίνων. Πρόκειται για τους Κώστα Γάτσιο και Θανάση Μανταλόβα.

Τα υπόλοιπα πέντε πρόσωπα δοκιμάζονται για πρώτη φορά στον εκλογικό βουλευτικό στίβο.

Ο Κώστας Γάτσιος είναι καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -ΑΣΟΕΕ- στο οποίο έχει διατελέσει και πρύτανης. Η πρώτη κάθοδος ήταν το 2019 και είχε συγκεντρώσει τους περισσότερους σταυρούς.

Ο Δημήτρης Δημητρίου, το 2019 δοκιμάστηκε στις περιφερειακές εκλογές καθώς ήταν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο. Εδώ και καιρό έχει κάνει γνωστό ότι εγκαταλείπει τον χώρο της Αυτοδιοίκησης για να δοκιμαστεί στην κεντρική πολιτική σκηνή. Είναι Πρόεδρος στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Η Ανθή Λιάγκου έχει τιμήσει με τους αγώνες και την σφαίρα της τα ελληνικά χρώματα ουκ ολίγες φορές. Έχει συλλογή από μετάλλια ενώ υπήρξε και παραολυμπιονίκης στο Τόκιο.

Ο Θανάσης Μανταλόβας, χημικός, εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων το 2011 και διατέλεσε αντιδήμαρχος στην θητεία του Φίλιππα Φίλιου και του Θωμά Μπέγκα. Το 2019 μετείχε για πρώτη φορά στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και είχε βρεθεί στην δεύτερη θέση.

Η Ευαγγελία Μήτσιου είναι από τα νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Είναι δικηγόρος και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή.

Προερχόμενη από την αυτοδιοίκηση είναι και η Ντίνα Μπακόλα. Από το 2014 μέχρι και το 2019 ήταν δημοτική σύμβουλος Ιωαννίνων και εντεταλμένη σύμβουλος με αυξημένες αρμοδιότητες.

Ο γιατρός Γιάννης Τσίμαρης είναι ένα ακόμη νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Εκλέχθηκε το 2019 δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Μωυσή Ελισάφ και τα τελευταία δύο χρόνια είναι αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ.

Από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ φαίνεται για μία ακόμη φορά ότι ο χώρος της αυτοδιοίκησης είναι αυτός που κατά κανόνα τροφοδοτεί την κεντρική πολιτική σκηνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ