Παγώνουν τα τέλη σε ύδρευση κι αποχέτευση

PREBEZA_NOSΓια τρίτη συνεχή χρονιά το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρέβεζας αποφάσισε μηδενική αύξηση στα τιμολόγια. Έτσι οι τιμές μένουν καθηλωμένες στα επίπεδα του 2009, με μοναδική αλλαγή φέτος των διαχωρισμό στα πάγια τέλη.

Για πρώτη φορά στο τιμολόγιο που εφαρμόζεται από 1/1/2012, θα εμφανιστούν δύο πάγια, το πάγιο ύδρευσης και το πάγιο αποχέτευσης. Το πάγιο ύδρευσης θα είναι στα 11,24 € το τρίμηνο και το πάγιο αποχέτευσης στα 11,03 €.

Μέχρι τώρα σαν πάγιο θεωρούνταν η κατανάλωση των πρώτων 25 κυβικών το οποίο πλέον σταματάει.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για την δημοτική Κοινότητα Πρέβεζας και για τις Τοπικές της Κοινότητες, στις καταναλώσεις μέχρι 25 κυβικά θα υπάρξει μία μείωση μεσοσταθμική της τάξεως περίπου του 15%, και από κει και πάνω,παραμένει σταθερό το τιμολόγιο και το ίδιο ισχύει και για τα εξαμηνιαία τιμολόγια των Τοπικών Κοινοτήτων.

Αυτό για τη ΔΕΥΑΠ σημαίνει ένα ετήσιο κόστος 60.000,00 € περίπου , το οποίο φυσικά θα το αναλάβει η επιχείρηση.

«Γνωρίζοντας ότι αυτό τον καιρό περνάμε τη μεγαλύτερη κρίση και τα περισσότερα νοικοκυριά οδηγούνται στη φτώχεια, πρώτος μας στόχος είναι να μη γίνει καμία αύξηση στο νερό και νομίζω αυτό σ’ ένα μεγάλο βαθμό το πετύχαμε. Από κει και πέρα το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΠ σαν επιχείρηση είναι το μεγάλο κόστος λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού και εκεί θα πρέπει να σταθούμε. Προσπάθεια μας είναι ,εάν βγει κάποια δράση που να επιδοτεί και να επιχορηγεί φωτοβολταϊκά πάρκα ή ηλιακή ενέργεια, θα πρέπει να το δούμε γιατί σε 1,5-2 χρόνια θα λειτουργήσει κι ο βιολογικός του Λούρου», υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ