Παγκόσμια διάκριση για το «Έλα στη θέση μου, Γιατρέ»

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης φοιτητών επαγγελμάτων υγείας στην ενσυναίσθηση “Έλα στη θέση μου, Γιατρέ!” (Empathize with me, Doctor!”) απέσπασε την Παγκόσμια Διάκριση International 2019 Global Person-Centered Innovation Award.

Αναπτύχθηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τον ψυχολόγο Βασίλη Κιοσσέ. Ήταν το θέμα της διδακτορικής του διατριβής «Η ενσυναίσθηση στη σχέση γιατρού-ασθενή: ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση του προγράμματος εκπαίδευσης φοιτητών ιατρικής στην ενσυναίσθηση “Έλα στη θέση μου, Γιατρέ!”» (άριστα, 6-12-2017).

Η τελετή απονομής έγινε στη Florida των Ηνωμένων Πολιτειών, την τελευταία ημέρα του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Προσωποκεντρικής Φροντίδας Υγείας.

Το “Έλα στη θέση μου, Γιατρέ!” πέρασε μια διαδικασία αξιολόγησης και διακρίθηκε μεταξύ προτάσεων από 26 χώρες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων φορείς και νοσοκομεία όπως το Johns Hopkins. Έτσι έγινε μία από τις δέκα προτάσεις που αναδείχθηκαν για την καινοτομία τους και την “προσωποκεντρικότητά” τους.

Πρόκειται για ένα Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας στην Προσωποκεντρική Φροντίδα Υγείας από τον κορυφαίο Οργανισμό Planetree International, τον μοναδικό στον κόσμο που πιστοποιεί μονάδες υγείας εάν πληρούν τα κριτήρια της Προσωποκεντρικής Φροντίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ