Τα πεζοδρόμια στην παραλίμνιο, στο ύψος του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής», προσφέρουν πλέον μια… εμπειρία περιπέτειας σε όσους αποφασίσουν να κάνουν τη βόλτα ή το τρέξιμό τους στην περιοχή.
Σε ορισμένα σημεία, αντί για την αναμενόμενη στρώση πλακιδίων, συναντά κανείς χώμα και –ως μπόνους– δύο σωλήνες αγνώστου χρήσεως. Πολλές οι εικασίες αλλά φαίνεται ότι αποκλείεται να εξυπηρετούν ανάγκες ποτίσματος – εκτός κι αν κάποιος θέλει να ποτίσει… το χώμα. Τα πλακάκια, ως γνωστόν, δεν πρασινίζουν με νερό, ούτε χρειάζονται λίπανση.
Ακόμη λιγότερο πιθανό είναι να σχετίζονται με ηλεκτροδότηση. Αν ναι, θα μιλούσαμε για την πρώτη περίπτωση “έξυπνου” πεζοδρομίου που ξεκίνησε χωρίς ρεύμα.
Προφανώς, κάποια μέρα, κάποιος θα εξηγήσει ποια είναι η μελλοντική τους αποστολή. Μέχρι τότε όμως, αποτελούν μικρές παγίδες για τα πόδια περαστικών και δρομέων.