Π.Ε. Άρτας: Και νέα απάντηση για τη μονάδα στο Κομπότι

MONADA_KOMPOTIΜία ακόμη απάντηση λάβαμε από τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, η οποία αφορά και πάλι στη μονάδα τυποποίησης και επεξεργασίας ελιάς που λειτουργεί στο Κομπότι. Προφανώς μετά τα σχόλια και τις επισημάνσεις που κάναμε χθες, κατάλαβε ότι η πρώτη που απέστειλε δεν κάλυπτε πλήρως το θέμα….

Και παρότι επικαλείται τη δημοσιογραφική δεοντολογία, επιχειρώντας να παραδώσει μάθημα, υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα. Την απάντηση που απέστειλε στο Epiruspost.gr, αφορούσε αποκλειστικά δικά μας δημοσιεύματα και βέβαια την φιλοξενήσαμε ολόκληρη και χωρίς να αφαιρεθεί ούτε μία λέξη, την απέστειλε και σε άλλα έντυπα της Άρτας.

Μας προκαλεί δε έκπληξη που σε ορισμένα από αυτά, φιλοξενήθηκε στο σύνολό της, ενώ τα ίδια δεν είχαν αναφέρει ούτε μία λέξη για το επίμαχο θέμα.

Προφανώς στην Άρτα, ορισμένα μέσα ενημέρωσης και οι τοπικές αρχές έτσι ορίζουν τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Κρίμα!

Αν στον κ. Ψαθά δεν αρέσει η λέξη αλαζονεία, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με τη λέξη έπαρση. Είναι όψιμος στην πολιτική και σίγουρα η υπεροψία δεν αποτελεί καλό σύμβουλο. Επειδή όμως βρίσκεται στην πολιτική οφείλει να αντέχει και την κριτική. Δείχνει πως δεν το μπορεί!

Δεν θέλουμε πραγματικά να συνεχίσουμε τέτοιου είδους αντιπαράθεση η οποία δεν βοηθά σε τίποτα το αναγνωστικό μας κοινό. Ούτε θέλουμε να παραδώσουμε μαθήματα περί… πολιτικής στον κ. Ψαθά, παρότι εκείνος –με ποια εμπειρία άραγε- παραδίδει μαθήματα περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Εμάς μας κρίνει καθημερινά το αναγνωστικό μας κοινό. Και τον κ. Ψαθά θα τον κρίνουν οι πολίτες της Άρτας όταν φτάσει η ώρα της κάλπης.

Δεν θέλουμε να αναφερθούμε ούτε να σχολιάσουμε το πάθος με το οποίο υπερασπίζεται μία ιδιωτική μονάδα που λειτουργεί στην περιοχή του.

Αν η άποψή του είναι ότι απαιτούνται επώνυμες καταγγελίες για να κινηθούν οι υπηρεσίες του και να κάνουν το καθήκον τους κι αυτό ας το κρίνουν οι πολίτες.

Περί ορέξεως…. μανταρίνια!

Στη νέα του απάντηση ο κ. Ψαθάς, υποστηρίζει ότι η κατάληψη της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας ήταν αυτή που δεν επέτρεψε να απαντήσει έγκαιρα και κυρίως να κινητοποιήσει τις υπηρεσίες του για τις απαραίτητες δειγματοληψίες.

Χαρακτηριστικά σημειώνει:

Σε συνέχεια λοιπόν της από 27-11-2012 απάντησή μας, προς ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, πρέπει να επισημάνουμε τα εξής:

α). Στη συγκεκριμένη επιχείρηση επιβλήθηκε στις 16/6/2011, το προβλεπόμενο από το νόμο Ν. 3325/2005 (άρθρο 24) και της Φ15/οικ. 7818/618/14-4-2005 Υπουργικής απόφασης, πρόστιμο 1.500 € (αρ. πρωτ. οικ. ΔΑ 800/16-6-2011, ΑΔΑ: 4Α317Λ9 – ΗΕ).

β). Στη 1-11-2011 της χορηγήθηκε η άδεια εγκατάστασης μετά την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών (αρ. πρωτ. ΔΑ 496/1-11-2011, ΑΔΑ: 45ΒΔ7Λ9 – ΝΗΔ).

γ). Στις 15-6-2012 κατατέθηκε υπεύθυνη δήλωση έναρξης λειτουργίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα από την κείμενη νομοθεσία (αρ. πρωτ. ΔΑ 1250/15-6-2012, ΑΔΑ: Β4ΛΓ7Λ9 – ΝΕ5).

δ). Η Π.Ε. Άρτας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της έχει ήδη προβεί σε όλες τις νόμιμες και απαραίτητες ενέργειες (αυτοψία, έλεγχο, δειγματοληψία) για την προστασία του περιβάλλοντος και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, χωρίς τυμπανοκρουσίες και θριαμβολογίες για περιστασιακά ευχολόγια και θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι αναφορές σε αλαζονικές συμπεριφορές, πέραν του ότι είναι υποκειμενικές και χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για το ύφος και το περιεχόμενο των σχολίων σας, θεωρούμε ότι χαρακτηρίζουν πρώτα και κύρια αυτούς που ασκούν – θεωρώντας ότι κατέχουν το αλάθητο- ισοπεδωτική δημοσιογραφία, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους, έστω και στοιχειωδώς, τον κώδικα δεοντολογίας όπως επιβάλλεται, προκειμένου οι αναγνώστες σας να έχουν σφαιρική γνώση για το θέμα.

Αν θεωρείται αλαζονική συμπεριφορά τις απαντήσεις στους χαρακτηρισμούς «έσπασε ο νόμος της σιωπής», «επικρατούσε ο νόμος του κουκουλώματος», «ανυπαρξία των υπηρεσιών της Π.Ε. Άρτας», λυπούμαστε για τα δικά σας κριτήρια προσδιορισμού της λέξης «αλαζονεία» και της έννοια της δημοσιογραφικής αντικειμενικότητας.

Θεωρώντας ότι οι απαντήσεις μας καλύπτουν πλήρως το θέμα, δεν επιθυμούμε να αναλωθούμε σε περαιτέρω ανούσιες συζητήσεις που αποπροσανατολίζουν τους αναγνώστες σας και δεν συμβάλλουν στην παροχή της αναγκαίας ενημέρωσής τους.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της παρούσης σε αντίστοιχη στήλη της ιστοσελίδας σας και για το αναγκαίο χρονικό διάστημα προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Περιφερειακής Ενότητας Άρτας

ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ