Όχι του Επιμελητηρίου στις μονάδες βιοαερίου

Την αρνητική του θέση στην εγκατάσταση των πέντε μονάδων βιοαερίου στη Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων εκφράζει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το οποίο συζήτησε διεξοδικά το θέμα στην συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Το Επιμελητήριο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, εξέτασε το θέμα στην πολιτική του διάσταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ενάντιο σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή, ούτε στην δημιουργία μονάδων βιοαερίου.

Τονίζει ωστόσο ότι πρώτιστο μέλημα θα πρέπει να είναι ο σεβασμός του περιβάλλοντος, και η αποφυγή πρόκλησης προβλημάτων στην υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα που ήδη αναπτύσσεται.

Στην συνεδρίαση υπήρξε αναλυτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Σ.Ε.ΒΙ.Π.Ι. Ελευθέριο Αραμπατζή για τους λόγους για τους οποίους, μια τέτοια δραστηριότητα είναι ασύμβατη με τη λειτουργία των εγκατεστημένων επιχειρήσεων.

Αποτύπωσε τα περιβαλλοντικά – και όχι μόνο – ζητήματα που προκύπτουν, σε σχέση με τις πρώτες ύλες που θα επεξεργάζονται οι πέντε μονάδες, τις μεθόδους επεξεργασίας και τη διάθεση των υπολειμμάτων, όπως, άλλωστε, προκύπτουν και από τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζίτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ